Dr. Michael Laitman

Ki hisz Istenben?

Egy történet:

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy amerikai kisváros, ahol egy üzletember úgy döntött, hogy kocsmát nyit. A problémát csak az okozta, hogy a kocsma ugyanabban az utcában lett volna, mint a templom. Természetesen a templom vezetői nem voltak ettől boldogok, és minden istentiszteleten felkérték a lakosságot, hogy tiltakozzanak a kocsma megnyitása ellen, és imádkozzanak Istenhez, hogy büntesse meg a lelketlen üzletembert.

A kocsma megnyitásának  napja előtt hatalmas vihar kerekedett. Hirtelen egy villám belecsapott a kocsma épületébe, és az porig égett.

A templom vezetői nagyon boldogok lettek, de ünnepségük nem tartott sokáig, mivel az üzletember beperelte őket, kielégítést követelve veszteségéért. Természetesen a templom vezetői ártatlannak vallották magukat.

Miután mindkét felet meghallgatta, a bíró ezt jegyezte meg: “A tényekre alapozva megállapíthatom, hogy a kocsma tulajdonosa hisz az imádság erejében, míg a templom vezetői nem hisznek abban!”

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.