Dr. Michael Laitman

Én a Kabbala államra szavazok

 Kérdés:

Minden jót Rav Michael! Hisz az Asszíria állam feltámadásában? Érte vagy ellene szavazna?

Válaszom:

Én csak egy államra szavaznék, a Kabbala államára, melynek alaptörvénye a “szeresd felebarátodat, mint saját magad” szabály lenne. Ez az, amire a Teremtő, illetve a Természet kötelez minket. Egyensúlyban kell élnünk a globális társadalmi rendszerrel, amelyben élünk. A különálló államok kiemelkedése ellenére van a világ egységének. Olvassa el Báál Haszulam “A Béke” és a “Béke a világban” című műveit.

Kérdés:

Sokan akik kommentárokat küldenek be, azt gondolják, hogy a szabad piacok által elért gazdasági előrejutás önző, és gonosz. Az egyetlen dolog, ami gonosz lehet, az a szándék. Nekünk embereknek szükségünk van arra, hogy az alapvető forrásokhoz (étel, menedék, oktatás) hozzájussunk túlélésünk érdekében. Meg kell értsük, hogy nem az a baj, hogy nyereségre teszünk szert a szabad piac segítségével, hanem az, ahogy az elosztás történik a rászorultak között. Az elosztást legjobb mindenkinek a saját országában elrendeznie. A gyengék csak akkor öröklik meg a világot, amennyiben azok, akik felhalmozták a javakat, megtalálják a módját az elosztásnak. Várom kommentárját.

Válaszom:

Azt javaslom, hogy olvassa el a forrásanyagainkat a pénzügyi válságról, valamint Báál Haszulam következő cikkeit: “A Béke” , a “Béke a Világban” és a “Szabadság”.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.