Dr. Michael Laitman

A kabbala a Felső Világról szóló tudomány

 Kérdés:

Amikor azt mondja, hogy a kabbala tudomány, akkor azt a szó eredeti jelentésében érti? Más szóval, a kabbala az egy tudásanyag (praktikus vagy elméleti bölcsesség)? Vagy a tudomány szót egy modernebb jelentésben használja: a kabbala inkább olyan, mint a kémia, biológia, vagy geológia?

Válaszom:

A kabbala felfedezi számunkra a Felső Fény természetét. Ennek a Fénynek a szikrái okozták azt a robbanást, mely megteremtette az egész Univerzumot, és mindent ami benne van: a kövületi, növényi, állati szintjeit a természetnek, benne az emberiség állati részét is.

Azáltal, hogy mindennek az alapját tanulmányozzuk, azaz az anyagot (vágy) és a Fényt (élvezet), megtanuljuk minden a világban található tárgy és jelenség alapját.

Kérdés:

A kabbala az nem filozófia, de lehet, hogy van olyan filozófia amely jobban összeegyeztethető vele, mint más filozófiák? Van valami igazság a filozófiákban annak ellenére, hogy csak jelenlegi világunkról beszélnek?

Válaszom:

Nincs igazság a filozófiában, mivel olyan kérdésekkel foglalkozik, melyeket saját magának talált fel, vagy olyan kérdéseket próbál megválaszolni, melyek olyan feltevéseken alapulnak, amelyeknek nincsen praktikus alapjuk (absztrakt formákról próbál értekezni).

Még akkor is, amikor a filozófiák a mi világunkról beszélnek, nem érvelnek praktikusan. Ez azt jelenti, hogy olyan formákról, vagy lényegről beszélnek, melyek nem kapcsolódnak az anyaghoz. A kabbala ezzel szemben olyan formáról vagy lényegről beszél, mely az anyagba van ágyazódva (lássuk a “Bevezetés a Zohár Könyvéhez” című írást). Így az emberiség történelmének összes filozófiai következtetése teljesen hibás, vagy legalábbis nem pontos.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.