Dr. Michael Laitman

A pénzügyi válság az országokat törvényen kívüliekké változtatja a globális kormányzáson belül

 Híradás (a The Financial Times által):

“A kormányok árucsere megállapodásokhoz folyamodnak, ahogy az élelem beszerzéséhez szükséges hitel kimerül” Azok az országok, melyeknek hitel gondjai vannak, árucsere kereskedelemhez, vagy titkos kormányok közötti megállapodásokhoz folyamodnak, hogy élelmet vásároljanak, bizonyos megállapodások akár több millió dolláros értékeket is elérve. Mint nyilvánvaló példájaként annak, hogy a globális válság, és a magas élelem árak mennyire megfeszítették a szegény és közepes bevétellel rendelkező országokat, olyan országok, mint Oroszország, Malájzia, Vietnam, vagy Marokkó mind bevallották, hogy már aláírtak, vagy terveznek aláírni kormányok közötti árucsere megegyezéseket, hogy olyan árukhoz jussanak, mint rizs, vagy növényi olaj.

Az hogy az ilyen jellegű megállapodások, szerződések, melyek az elmúlt 2O évben ritkán voltak használva, és általában csak olyan országok által lettek igénybe véve, melyek nemzetközi embargók alatt áltak, vagy a kommunista blokk tagjai voltak, annak eredménye, hogy nem sikerült a kereskedés megfelelő hitelhátterét bitosítani, ahogy a bankok kölcsönadó képessége meggyengült.

Kommentárom:

Lassan minden ország hasonlóvá válik – a globális kormányzás törvényen kívüli tagjaivá! Azáltal, hogy nem vagyunk egyensúlyban a természettel (a kormányzó erő) minden tettünkre ilyen hatás vár.

Az emberek majd mindig meglepődnek, hogy bármibe is kezdenek bele, úgy találják majd, hogy “semmi sem megy rendesen”, hogy a dolgok csak “nem jönnek rendbe maguktól” valami oknál fogva. Még az árucsere sem segít majd: annak ellenére, hogy mindenki rendelkezik olyannal, amit adhatna, és amiért valami mást kaphat cserébe, az árucsere mégsem fog segíteni. Miért?

Képzeljük csak el, hogy nem követjük a fizika egyik törvényét, vagy követjük azt, csak nem pontosan. Akkor úgy találjuk majd, hogy mindenben amit teszünk, kudarcot vallunk. Ebben az állapotban vagyunk most. Igazából az emberek úgy viselkednek, mint a gyerekek, naívan abban bízva, hogy majd minden a helyére kerül magától, ahogy azt ők akarnák, ahelyett, hogy a természet törvényei működnének.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.