Dr. Michael Laitman

“Valószínűleg nincs Isten” mondja egy új Brit hírdetési kampány

 Híradás: (a BBC News által):

“Egy ateista hírdetési kampányt indítottak buszokon Nagy Britannia szerte” A kampány indítói belefáradtak a túlfokozott vallásos hírdetésekbe. A kampány azt a szlogent alkalmazza, hogy: “Valószínűleg nincsen Isten. Szóval hagyd abba az aggódást, és élvezd életedet.”

Kommentárom:

Volt olyan idő, amikor a vallás vonzotta az embereket, pszichológiai kielégülést, biztonságot, és reményt adva nekik. Azonban évszázadokon keresztül a vallások csak kihasználják az embereket, ahelyett, hogy segítenék őket. A bürokrata rendszer melyet a vallások kialakítottak, túlnőnek még az állami bürökrácián is.

A vágy, hogy minden áron uralkodjanak a kongregáció gondolkodásán, az mely meghatározza a mai vallásokat. Nem is számít, hogy van-e Isten, vagy sem. Azáltal, hogy szabaddá válunk a pszichológiai vallásos agymosástól, önmagában belső nyugalmat ad.

A kabbala azt mondja, hogy nincsen túlvilág (avagy egy a “síron túli világ”, mely vár ránk fizikai halálunk után). Csak az van, amit életünk folyamán felfedezünk. Amennyiben képesek vagyunk felfedezni többet annál, amit az öt fizikai érzékszervünk ad, akkor megőrizzük ezt a érzékelést akkor is, ha fizikai testünk, mind az öt érzékszervével elhalálozik. Ez az érzés megmarad velünk mindörökké, mivel az adakozás és szeretet az önzőség felett létezik, és e tulajdonságok a személyt a tér és idő és mozgás érzete felé emelik.

A személy Univerzummal kapcsolatos érzékelése a következő szakaszokból áll:

Olam Hazeh“A mi világunk”, melyet önzőségünkön belül érzékelünk, más szóval “Malchut”-ként is nevezzük.

Olam HaBa“A Következő Világ”, a kabbalában úgy ismert, mint az Atzilut Világában elhelyezkedő Abba ve Ima szintje. A kabbalista erre a szintre jut élete folyamán. És amennyiben a személy nem éri el ezt a szintet fizikai haláláig, újra meg kell születnie.

L’Atid Lavo“Érkezés a Jövőben”, az Arich Ampin szintje, Atzilut Világán belül. Mindezt ugyancsak életünk során kell elérnünk.

Gmar Tikkun“A Végső Korrekció” (önzőségünké). Ez az az állapot, ahol a személy eléri a “végtelen Világot”, ahol minden végtelenül össze van kapcsolódva.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,658 seconds.