Dr. Michael Laitman

A házasság intézménye válságban van

 Híradás: (a Rian.ru fordítása alapján):

A pénzéhes párkeresők bajban vannak. A pénzügyi válság gondokat okoz azoknak, akik anyagi okokból megálmodott házasságba akarnak lépni. Ahogy az üzletemberek összeszoruló torokkal figyelik a zuhanó tőzsdeindexet, fiatal hölgyek csalódva figyelik, ahogy potenciális férjjelöltjeik vesztik értéküket. Oroszország szerte a statisztikák szerint a házasságok száma 3O%-al csökkent.

Kommentárom:

Minden házasság számításokon alapul – mindkét fél részéről. Végül is a házasodó felek egoisták, nem angyalok. A nő abból a szempontból értékeli ki jelöltjét, hogy mennyire megbízhatóan képes támogatni a gyerekek felnevelését, és a férfi pedig a szerelme alapján választja ki női választottját, de nem magának, hanem hormonainak. Mindketten így vannak programozva a természet által.

A válság semmi újat nem adott ehhez a folyamathoz. Csak annyi történt, hogy a férfiaknak most más problémáik is vannak a hormonjaik mellett, és a nők nem igazán tudják, hogyan válasszanak megfelelő társat egy olyan világban, ahol a jövő bizonytalan.

Azonban, ahogy azt az Evolúciós Adaptáció Teóriája elmagyarázza a nemek ily módú különleges interakcióját, a férfiak és nők genetikailag úgy vannak beállítva, hogy egymást kihasználják annak érdekében, hogy az utódok felneveléséhez az optimális körülményeket biztosítsák. Azonban most elértük azt az állapotot, ahol oly mértékben szegtük meg a természet törvényeit, hogy lehetetlenné vált a megfelelő társ kiválasztása, és a vele való együttműködés. Ez az igazi VÁLSÁG!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,390 seconds.