Dr. Michael Laitman

Amerika nem fogja kimenteni a világot a pénzügyi válságból

 Híradás: ( a New York Times által):

Annak ellenére, hogy a Vasárnap befejeződött Világ Gazdasági Fórumon arra tettek ígéretet, hogy bátorítani fogják a nemzetközi kereskedelmet, és gazdasági együttműködést, nyílvánvaló jelei mutatkoztak annak, hogy mély szakadékok maradnak az Egyesült Államok és a világ többi része között..külföldi szakértő figyelmeztetek arra, hogy bámilyen a protekcionizmus irányába tett lépés az Amerikaiak, iletve más országok részéről súlyos következményekkel járhat.

A Mr. Obama felé irányuló globális jó érzések ellenére Washington egy aránylag alacsony szintű küldöttséget küldött Davosba, melyet Valerie Jarrett, a Fehér Házi tanácsadó vezetett, mint az elnöki adminisztráció képviselője…”A helyzet iróniája az” mint azt Mr. Haass, a Külügyi Kapcsolatok Tanácsától elmondta, “hogy még mindig mindenki az Egyesült Államokra tekint vezető szerepért, tőlük várva a megoldást, vagy legalább azt, hogy megkönnyítsék a helyzetet”.

Kommentárom:

Amerika nem fogja megmenteni a világot, mivel nem tudja hogyan. Mindössze annyi a helyzet, hogy az USA később fog kifutni a pénzből, mint a többiek.

Diagnózis:

Az önzőség túlbúrjánzása, mely az emberek közötti globális önző kapcsolatokba torkollott.

A betegség lefolyása:

Egyre rosszabbá válik.

Kezelés:

Mivel az önzőség az élet és a természet alapja világunkban, lehetetlen attól megszabadulni. Meg kell találjuk a módját annak, hogy mindezt helyesen használjuk, és így ahelyett, hogy károsítanánk másokat, segítünk nekik. Akkor majd helyreállítjuk a megfelelő kapcsolatokat az emberek között, és a válság eltűnik, mivel az a rossz kapcsolatok eredménye.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.