Dr. Michael Laitman

Miért viselnek a kabbalisták “zsidó fejfedőket”?

 Kérdés:

Szeretném tudni, hogy miért viselnek a kabbalisták “zsidó fejfedőket”? A körülöttem levő emberek úgy vélik, hogy a kabbalisták csak “szokványos zsidók”, és a judaizmust követik, amely azt jelenti, hogy Istent szolgálják, míg meg nem halnak, és utána a mennybe jutnak, mivel mindig ezeket a fejfedőket viselik, és állandóan a Tóráról beszélnek. Próbálom nekik megmagyarázni, hogy biztos vagyok benne, a kabbalisták nem ilyen típusú zsidók.

Mi a különbség a “szokványos vallásos zsidó”, és a “kabbalista zsidó” között, és miért hívják a kabbalisták zsidóknak magukat, ha tudják, hogy mindez zavarodottságot okoz az egész világban, mivel az emberek emiatt azt hiszik, hogy a kabbalisták is vallásosak, pedig ez nem így van?

Válaszom:

Önnek igaza van: a kabbalának nincsen köze valláshoz, vagy a judaizmushoz, és ez nyilvánvaló abból, ahogy a vallásos zsidók reagálnak a kabbalára. Azonban, ha egy kabbalista nem a judaizmus felől közelít a kabbalához, senki sem veszi őt komolyan, mivel a kabbalát a judaizmuson belül tartották több ezer éven keresztül, annak ellenére, hogy a mindennapi hívők nem is tudtak róla, és nem tanulták azt. Generációkon keresztül a kabbalát tanártól, tanítványnak adták át, és csak néhány személy tudott róla az adott generációkon belül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,236 seconds.