Dr. Michael Laitman

A vágyainkat a szenvedés tisztítja meg

 Híradás: a CloudWatcher fordítása által):

Az elmúlt évtizedek alatt, nem sokakat érdekelt a TV-n olyan programok nézése, melyek szolidaritásról, kölcsönös segítségről szóltak. A média csak glamúrt, vért és erőszakot akart mutatni. Azonban manapság, a válság és annak következményei miatt, a legkeresettebb sürgős témák nem mások, mint a kölcsönös segítség, és önfeláldozás.

Kommentárom:

A válság megtisztítja az embereket. Ahogy az egyik kabbalisztikus írás mondja: “a húst a só tisztítja meg, míg az emberek vágyait a szenvedés”. Azonban a szenvedésnek két útja van:

Az önkéntelen szenvedés, amely hosszú ideig tart, az embereket saját akaratuk ellenére téve bölcsebbé. De az emberek lassan megértik szenvedésük okát, és annak célját.

– Az önkéntes szenvedés, amely akkor történik, amikor az emberek a Felső Világok tulajdonságairól tanulnak a kabbala által, és magukat ezekhez a tulajdonságokhoz hasonlítják. Ezek után azért szenvednek, mivel rájönnek, higy mennyire különböznek ezektől a tulajdonságoktól. És amint az ilyen típusú szenvedést érzik, azonnal korrigálódnak, és megtelnek jósággal.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.