Dr. Michael Laitman

Semmilyen “jó tettünk” nem védhet meg minket az Egónktól

 Híradás (a The Financial Times alapján):

Emlékszünk még a legalsó milliárdra bátor világunkban?” 1978-ban James Tobin, a Nobel díjas közgazdász egy minimális O.5%-os adót javasolt minden valuta tranzakció esetén, hogy megelőzze a spekulációkat és pénzt gyűjtsön a fejlesztésre. Néhányan úgy becslik, hogy egy ilyen adó akár évente 375 milliárd amerikai dollárt hozhatna. Akár csak ennek fele megegyezne azzal az összeggel, amit évente globális fejlesztésre kellene fordítani. Még ha ezt az adót csak O.OO5%-ra is csökkentenék megakadályozhatná a kis gazdaságokban tapasztalható kiszámíthatatlanságot, míg hatalmas összegeket generálhatna a szegények számára. És mind eközben semmibe sem kerülne az adófizetőknek. Ez egy okos, fájdalommentes módja annak, hogy bevételt és állásokat képezzünk, és a szegényeket a globális gazdaságba bevonjuk. Ez, mint a Tobin adó semleges a fogyasztó számára, miközben csökkenti a széndioxid túltermelést, és segíti a világ legszegényebb lakóit.

Kommentárom:

Ezt a javaslatot 3O éve hozták, és még mindig nem lett bevezetve (és valószínű soha nem is lesz), mivel mindez ellenkezik önző természetünkkel! És ha valaha mégis bevezetik, akkor az csak azért lesz, hogy bevételhez juttassa a bevezetőket.

Nem kerülhetjük meg azt a tényt, hogy korrigálnunk kell önzőségünket. Semmilyen tettünk, akármennyire “jónak” is tűnik az nem segíthet, kivéve egyet – természetünk korrigálása. És igazából még erre sem vagyunk képesek. Csakis a kabbala tanulása korrigálhat mindenkit.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.