Dr. Michael Laitman

A deglobalizáció veszélye eszünkbe juttatja, hogy meg kell tanulnunk összekapcsolódni a “kis globális faluban”

 Híradás: (a The Economist által):

“A világgazdaság integrációja visszavonulóban van szinte minden fronton”. A globalizáció a termékek, fizetőszközök, és állások mozgásának integrációját jelenti. Mindezek az összetevők most veszélyben vannak… a folyamat visszájára fordult. A világpiac nagyot zuhant. Decemberben az International Air Transport Association jelentése szerint az air-cargo szállítás (mely a világ kereskedelem teljes értékének több, mint harmadát teszi ki) 23%-al csökkent a 2OO7 decemberi értékekhez képest.

Egy a Pew Global Attitudes Project által 2OO7-ben készített közvéleménykutatás szerint a töbség 47 országban úgy gondolta, hogy a nemzetközi kereskedelem jó a számukra, és 46-ból 41 örömmel látta a nemzetközi cégeket. Azonban egy a CNN által 2OO8 júliusában készitett közvéleménykutatás azt mutatta, hogy most először az amerikaiak egy része a kereskedelmet fenyegetésnek vette lehetőség helyett. A gazdasági összeomlás egy új kifejezést tett népszerűvé: deglobalizáció. A brit miniszterelnök Gordon Brown egyike annak, akik úgy vélik ennek rossz vége lesz.

Kommentárom:

És igaza van. Igazából mindez még akár világháborúhoz is vezethet. Ennél fogva szükséges, hogy megtaláljuk a módját, hogy mindenki mindenkihez kapcsolódjon “kis globális falunkban”. És ezeknek a kapcsolatoknak a megalkotásához azt kell, hogy felismerjük, hogy teljesen egymásra vagyunk utalva.

Pontosan ez az, amit a kabbala tesz: segít nekünk abban, hogy felismerjük egymásra utaltságunkat. Először mindezt az önző oldalról ismerjük fel, mely aztán segít abban, hogy felismerjük benne a rosszat, és ezek után a kabbala megmutatja nekünk, hogyan javítsuk ki önzőségünket, hogy változtassuk át hozzáállásunkat és kapcsolatainkat optimálissá “kis falunkban”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.