Dr. Michael Laitman

Képes 1OO milliárd dollár jobbá tenni az oktatási rendszert?

 Híradás: (a The New York Times által):

” A legnagyobb nemzeti szégyenünk”. A legfontosabb prioritásunknak az oktatásnak kellene lennie. Ez teszi az új pénzügyi stimulus csomagot mérföldkővé, mivel az 1OO milliárd dollárt jelöl ki az oktatás számára. Az oktatási miniszter Arne Duncan azzal érvel: “Egy jobb gazdaság irányába kell oktassuk magunkat, ez az egyetlen hosszútávú terv mely sikerhez vezethet”

Kommentárom:

Nagy kár lenne, ha ez a hatalmas summa nem hozna eredményt. És az esélyek azt mutatják, hogy nem fog, mivel ahhoz, hogy egy jobb oktatási rendszert hozzunk létre, az is kell, hogy megfelelő környezetet alkossunk a tanulók számára – egy olyan környezetet, mely új altruisztikus tulajdonságokat fejleszt ki bennük (mint ahogy azt a “Szabadság” című cikkben olvashatjuk). Más szóval az iskoláknak egész napos iskolai oktatást kellene nyújtania, és a gyerekeknek csak este kellene hazamenniük, hogy a szüleikkel időt töltsenek, és aludjanak. Emellett a gyerekek közötti interakciókat egy új integrális program szerint kellene megszervezni, amely azt tanítja meg nekik, hogyan kapcsolódjanak a társadalomhoz, és hogyan vegyék a társadalom minden tagját figyelembe.

Azonban a fenti esetben a pénz olyan oktatásra lesz költve, ahol a gyerekeket mindenféle specialistává neveli, miközben a probléma a nevelés: hogyan neveljünk gyermekeinkből Emberi Lényt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.