Dr. Michael Laitman

Az emberiség egy új fázisba lép

 Kérdés:

Másokkal saját érdekünkben egységre lépni az önző vágyat jelent. Hogyan különbözik mindez az önző szeretettől?

Válaszom:

A különbség annak a ténynek a megértésből fakad, hogy egy globális, teljesen összekapcsolódott világban élünk, ahol mindenki mindenki mástól függ, és mindannyian egy egyesült hálózaton belül létezünk.

A múltban a profit kapitalista törvénye alapján éltünk, ahol bevételünk azon képességünkön alapult, hogyan tudjuk a másikat kihasználni, tőlük lopni, őket becsapni mindenféle módokon.

Egyesek mindezt nyíltan tették, mások rejtettebben. Azonban ma ez a törvény nem működik többé. Most ugyanazokért az emberekért kell gondoskodnunk, akiket a múltban kihasználtunk. Csak abban a mértékben részesülünk előnyökben, amennyiben mások is jól járnak, jól élnek.

Nem könnyű azt megérteni, hogy mind egy hajóban evezünk, és bárki, aki egyéni szinten kárt okoz, igazából mindenkit sért. Amint erre rájövünk, belépünk a kölcsönös garancia kötelékébe, még akkor is, ha az eleinte önző számításokra épül. Ettől függetlenül, amikor az emberek elkezdenek egymással összekapcsolódni, még akkor is, ha mindazt önzően teszik, képesek lesznek a spirituális erőt (Fényt) érzékelni ebben a kelletlen kapcsolatban.

Elkezdik majd megérteni, hogy ez az egység tartalmaz valami magasztosabbat az általuk hajszolt materiális előnyöknél – és ezután elkezdenek majd e magasabb kielégülés iránt igyekezni.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,755 seconds.