Dr. Michael Laitman

Egység – a megmenekülés ereje

Elértünk egy olyan szintet, ahol abszolút szükséges az, hogy egyesüljünk. Azonban nem azért kell egységre lépnünk egymással, hogy minden egyes személy jobban érezze magát, hanem azért, mert ezáltal mindannyian együtt jobban érezzük magunkat.

A múltban azért közeledtünk egymáshoz, mert közreműködésünk által valamilyen előnyhöz jutottunk. Ezért hoztuk létre a globális, emberek közötti kapcsolatokat világszerte. A világ egyik részén készítünk valamit, azt a világ másik részén eladjuk, valamit kapunk érte a világ harmadik részén, és mindez befolyásol valamit a világ egyik további részén. Így elégítik ki az emberek önzőségüket, egyéni élvezetek iránti vágyaikat.

Most azonban itt az idő, hogy az önző kapcsolatok valóságából átváltsunk az altruisztikus kapcsolatokra. Ezt nem szabad valamilyen profit érdekében tennünk, hanem azért, hogy mindenki profitáljon ebből. A megszerzés érdekében létrehozott kapcsolatok helyett az adakozás érdekében létrehozott kapcsolatokra kell átváltanunk. Az adakozás iránti lehetőség céljából kell egységre lépnünk.

Természetesen ez teljesen lehetetlennek tűnik, de a Természet rákényszerít majd minket arra, hogy az ilyen egységet létrehozzuk. Ennél fogva jobban tesszük, ha mi kezdeményezzük mindezt, és megtanuljuk a Természet univerzális szeretetről és adakozásról szóló törvényeit. Ezek a törvények annak következményei, hogy a Természet az egyetlen test. Amennyiben legalább elkezdünk minderről beszélgetni, akkor gondolataink elvégzik a teljes munkát.

A Kabbala tudománya elmagyarázza, hogy egyikünknek sincs meg az ereje arra, hogy a spiritualitást egyedül magában elérje. Egyedül nem vagyunk képesek megszerezni, és feltöltődni az adakozás tulajdonságával, és hogy ezzel békét érjünk el. Ellenkezőleg, mindezt csakis a közöttünk levő megfelelő kapcsolatok létrehozásával vagyunk képesek elérni. És ahhoz, hogy ezt megtegyük meg kell értsük, hogy azáltal, hogy elérjük a megfelelő egységet mindannyian megkapjuk a teljes, általános erőt. És ez olyasmi, amit csakis szereteten keresztül vagyunk képesek elérni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.