Dr. Michael Laitman

Szóval azt hiszed “jó ember” voltál? Nézzük csak…

 Kérdés:

Én egy átlagos ember vagyok, mint sokan mások. Fizetem az adómat, dolgozom a gyárban, és közszolgálatot is végzek. Mindig figyelembe veszem a többieket, mindent megteszek, hogy óvjam a természetet, és megvédjem országomat. Mi mást kell tennem a Kabbala szerint?

Válaszom:

Ahogy ön leírja a “jó embert”, az nem más, mint egy jó korrigált állat. Azonban most már azt várják el tőlünk, hogy emberré váljunk. Az emberi teremtmény (Ádám) azt jelenti, hogy hasonló a Felső Erőhöz, a Teremtőhöz. A Teremtő maga a Természet: integrált, mindent magába foglaló és minden alkotóelem összefügg egymással. Tehát ahhoz, hogy hasonlóvá váljunk vele, mindenkivel össze kell kapcsolódjunk, beleértve a kövületi, növényi, állati és emberi szinteket a Természeten belül.

Mindezt a szenvedésen keresztül fogjuk megérteni. Egész nap hajtogathatjuk, hogy becsületesen fizetjük az adónkat, és milyen közszolgálati munkákat végzünk. Mindez nem fog segíteni – ettől még fájdalmas csapásokat kapunk majd a Természettől. Csak azért, mert követjük azokat a törvényeket, melyeket az emberiség kitalált nem jelenti azt, hogy közben követjük a Természet törvényeit is.

Az emberiség létrehozott egy önző társadalmat, hogy mindenkinek a saját maga iránti kielégülését elősegítse, és mindenki ezeket a felállított alapcsabályokat követi annak érdekében, hogy eme társadalmon belül kényelmesen érezze magát. Azonban mindez nem tesz minket korrigált, jó emberekké. Mindössze annyi történt, hogy kényelmesebbé tettük életünket annál, mintha a vad dzsungelban laknánk, azáltal, hogy különböző törvényeket, és viselkedési szabályokat hoztunk létre, hogy gond nélküli életet biztosítsunk mindenki számára. És erre még büszkék is vagyunk.

Amennyiben egy másik bolygó élőlénye idejönne, és mindezt meglátná azt mondaná: “barátaim, maguk nem lépnek egységre – maguk egymást kihasználják! Önök nem úgy néznek ki, mint jó, kedves polgárok, hanem, mint minden hájjal megkent bűnözők. Nem folytathatják ezt tovább. Elég volt!”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.