Dr. Michael Laitman

Az üzletek túléléséhez szükséges feltétel: ne fogyasszunk többet a szükségesnél

 Kérdés:

Hogyan lennének az üzleti vállalkozások képesek túlélni profit nélkül? Ez mind utópisztikusnak hangzik.

Válaszom:

A gazdasági helyzet nagyon egyszerű: egy üzlet életképes lehet gazdasági szempontból, amennyiben az maximálisan a társadalom javát kivánja szolgálni. Például egy szupermarket árai csak annyiban különbözzenek a termelői áraktól, amennyi ahhoz szükséges, hogy a költségeket fedezze. A számításokat annak alapján kell elvégezni, hogy mindenki csak a túléléséhez szükséges profitot adja hozzá, mint egy sejt, vagy testrész a testben, mely egy integrált rendszernek a része.

Így az a profit, melyet az üzlet megtermel csak azt szolgálja, hogy az üzleti vállakozás megfelelő módon működhessen. Minden ezen túli profit káros, mint a testnek adott felesleges élelem. Nem létezhet pénzfelhalmozás, vagy extra bevétel.

Nyilvánvalóan minden termelő képez egy biztonsági tartalékot előre nem látható helyzetek kivédésére, hasonlóan, ahogy szervezetünk is képez egy energia bankot betegség esetére, annak érdekében, hogy egyensúlyozni tudja a hullámvölgyeket. De általánosságban ez a módja, ahogy minden üzleti vállakozásnak a számításait kellene manapság végeznie.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,645 seconds.