Dr. Michael Laitman

A Természet új feltételeket szabott a jólétünkhöz

A múltban a Természet nem bíráskodott felettünk az alapján, hogy milyen erős kapcsolatokat huztunk létre egymás között. A Természet által egy hálóba voltunk kötve (egy lélek – Ádám), de a Természet nem várta el tőlünk, hogy ezt a kapcsolatot magunk által, tudatosan alkalmazzuk.

A 40-es években Báál HaSzulam azt írta “Nemzet” című újságában, hogy a világ igazából egy családnak számít, amely teljesen összekapcsolódik. Azonban mindez a kapcsolat csak most válik világossá számunkra. És ma minden azon múlik, hogy megfelelően használjuk-e ezt a feltételt, melyet a Természet szabott számunkra. A jelenlegi válság, és minden ami a jövőben velünk történik azon múlik, hogy milyen minőségű kapcsolatokat alakítunk ki egymás között.

Ezért folyamatosan egy olyan rendszernek kell a szemünk előtt lebegni, ahol kapcsolatainkat olyan tisztán látjuk, amennyire csak lehetséges, annak érdekében, hogy felfedezzük azok hibáját, elégtelenségét. Ez az elégtelenség az oka minden problémánknak, és ennek felfedezése az első lépés problémáink megoldása felé.

Amennyiben minden egyes személy eljut a válság igazi okának a felismeréséhez, az önmagában megoldja a válságot! És azután minden egyes tettünk harmóniába kerül a Természettel.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.