Dr. Michael Laitman

Egy pillantás az “Élet” című előadás kulisszái mögé

Meg kell értsük a mostanában történő dolgok gyökerét. Ezeket a gyökeret magyarázzák el a Kabbala könyvekben. Azok, akik ezeket a könyveket írták, a Kabbalisták, nem voltak megkötve a bolygónk korlátai által. Ehelyett a Kabbalisták a lelkeket és az azok között létező kapcsolatokat látják. Az ezekben a kapcsolatokban létrejövő változások határozzák meg életünket, egyénileg, és közösen is.

A Kabbalisták azt próbálják nekünk elmagyarázni mi történik lelkeinkben, mindennek a gyökerében. Semmit nem beszélnek jelenlegi világunkról, mivel világunk a tettek világa, míg az összes döntés a lelkek világából érkezik le. A Kabbalisták az “ágak nyelvezetét” használják annak elmagyarázására mi is történik a lelkek világában, de mi általában nem értjük meg őket. Ahhoz, hogy ezt képesek legyünk megérteni mind a két világban egyszerre kell létezzünk, mint ahogy ők is teszik azt.

Ebből kifolyólag, ha meg akarjuk érteni a Kabbalisták szavait, és tanulni akarunk a minket befolyásoló erőkről, azokról az erőkről, melyek világunk minden eseményét befolyásolják, fel kell emelkedjünk ezeknek az erőknek a szintjére – arra a szintre, ahol a döntések születnek. Át kell irányítsuk fókuszunkat a világunkban történő játékról, és ehelyett meg kell lássuk a belső erőt, azt a Kezet, mely minden személyben, állatban, növényben jelen van és működik. Nem érdekes milyen tárgyra, vagy történésre tekintünk, mivel a legfontosabb mindig a belső erő.

Ez az egyetlen fontos dolog. Bármi is történik a világunkban létező testekkel, annak nincs jelentősége. A fő kérdés az: mi történik a lelkekkel, amely mindent befolyásol ami a testekkel – szófogadó bábjaikkal – történik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.