Dr. Michael Laitman

Az igazi szabadság más, mint aminek gondoljuk

 Kérdés:

Egyrészről azt mondjuk, hogy az egész világ az én korrekciómon múlik, és én viselem az egész felelősséget. Másrészről a jövőm a többieken múlik – nem lehet jó életem, amíg mindenki nem korrigálódott. Így ennek felelőssége másokon múlik. E közül a kettő közül meyik nézet helyes?

Válaszom:

Mindkettő helyes. Ez a lényege egy zárt, összekapcsolódott rendszernek. Ez nagyon hasonló ahhoz a helyzethez, ahol gyermekünk azt csinálhat, amit csak akar velünk, minket érzéseivel, egészségével és hangulatával befolyásolva.

Azáltal, hogy megszerezzük a mások iránti szeretetet, a rabszolgájukká válunk. A szeretet rabszolgává tesz minket. Tiltakozhatunk ez ellen: ” Ez egyátalán nem hangzik szabadságnak”, pedig ez az: a többiektől való függőség felszabadít minket magunktól. Azután csak mások vágyairól gondolkodunk. Ez jelenti a spiritualitást, a jövő világát, és a valódi szabadságot.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.