Dr. Michael Laitman

Az új valóság nem utópia, hanem a Természet törvénye

 Kérdés:

Az Ön által lefestett világ utópiának tűnik. Még akkor is, ha személy a mások érdekében akar dolgozni, továbbra is aggódni fog, hogy mások kihasználják.

Válaszom:

Én nem beszélek utópiáról. Csak annyit javasolok, hogy az emberek elkezdjék látni az új, összekapcsolt világot.

Ön ismeri az integrált világ törvényeit? Kérdezzen meg bármilyen tudóst arrol, hogyan is működik egy zárt rendszer, az abban rejlő harmóniáról, és arról a programról, ami alapján a rendszer alkotóelemeinek működnie kell.

A természet nem kívánja meg tőlünk, hogy azonnal elérjük a tökéletes harmóniát a rendszerrel és egymással. Ehelyett a természet úgy befolyásol minket, hogy felkeljünk álmunkból. És ezzel megteremti lehetőségét annak, hogy jobban megvizsgáljuk helyzetünket.

A gyermek életének első 20 évében egy felkészülési szakaszon megy keresztül annak érdekében, hogy megtanulja, hogyan éljen egy megfelelő és tudatos életet ebben a világban. Magára hagyhatjuk ebben a nagy világban, ha nem tanulta még meg azokat a törvényeket, ami alapján a világ működik? Persze, hogy nem. Ezért vannak óvodák, iskolák, egyetemek és így tovább. És mindez annak érdekében, hogy megismerje azt az öreg világot, melyet már amúgy is mindannyian ismerünk.

Ma mindannyian olyanok vagyunk, mint gyerekek. Ezért fontos, hogy elkezdjük az emberiség oktatását. Mind a mai napig az emberek arra lettek tanítva, hogyan éljenek egy a profit törvénye által vezetett világban, ami azt mondja ki: maximális bevétel, minimális befektetés által. Ma azonban a Természet régi törvényét egy új váltotta fel – az összekapcsolódás törvénye. Ez azt jelenti, hogy egy rendszerben létezünk, és ebből kifolyólag másnak nem mehet jobban, mint nekem, és amikor egyikünk szenved, mindannyian szenvedünk.

Ezért van az, hogy meg kell ismerjük ezt az összekapcsolódott rendszert, és annak működési elvét magunkra kell vegyük. Csak ebben az esetben leszünk az új világban való életre felkészülve. És ez nem csak önre vonatkozik, hanem ma az egész világnak át kell mennie ezen a tanulási folyamaton.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.