Dr. Michael Laitman

Az egység a módja annak, hogy teljes kielégüléshez jussunk

 Kérdés:

Miért fog az emberek szenvedése csökkenni, ha többre becsülik az adakozást?

Válaszom:

Először is az emberek közelebb akarnak majd kerülni egymáshoz, még akkor is, ha ezt a saját hasznukért teszik. Azonban ez a közelség a Természethez is közelebb viszi őket. És ez cserében a vágyaikban fog tükröződni. Más szóval lassan elkezdik majd értékelni az adakozást magát.

Hirtelen jobban fogunk aludni, mivel elkezdünk a többieknek adakozni. Az adakozásunk által, úgy érezzük majd, hogy van egészségügyi biztosításunk, társadalmi biztosításunk, és nyugdíjunk. Meg van az élelmünk, minden amire családunknak, gyermekeinknek, és idős szüleinknek szüksége van. Gondoskodtunk másokról, és most mások gondoskodnak rólunk. Ez azt jelenti, az embereknek hasznukra válik az, hogy másokhoz kapcsolódnak, és ezáltal értékelik majd az egységet és adakozást.

Az általános folyamat így néz ki: Először az ember szenved, és látja, hiogy nincs más kiút, mint a többiekkel való egységre lépés. Úgy találja, hogy ez az egység hasznos, és elkezdi magát a kapcsolatot magasabbra értékelni. Ezek az egyéni fejlődés szintjei.

Ezért először az embernek éreznie kell az egység hasznát, jutalmát. Utána, még ha az egység nem is kötelező, már felfedezett valami kellemeset és jót ebben a cselekedetben. Így a személy egy extra hasznot érez az egységből, érzi, hogy az pozitív önmagában, mivel az erőt ad neki, jobb kapcsolatokat, önbizalmat, és jó hangulatot kap tőle.

Igazából az egység az összes vágyát kielégíti – még a pénz, hírnév, tudás, élelem, szex és család iránti vágyait is. Ennél fogva az egység képessé teszi a személyt arra, hogy teljes kielégülést élvezhessen.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,678 seconds.