Dr. Michael Laitman

Hogyan kezdődik a jövő társadalma?

 Kérdés:

Milyen fajta kormányzás lesz az, mely elkezdi a jövő társadalmát kísérletképpen építeni – egy olyan, melyben még létezik a szocializmus emléke, vagy egy olyan, melynek elege van már a kapitalizmusból?

Válaszom:

Azt hiszem ez nem függ a kormáy fizikai állapotától, hanem attól, mennyire vannak az emberek arra felkészülve, hogy megértsék a válság valódi okát, és annak szükségességét, hogy a fölé emelkedjenek, hogy azt az egység segítségével oldják meg, és hogy azt is megértsék, hogy nincs más módja a túlélésnek.

És mint ahogy azt Báál HaSzualm is írja, ez a módszer bármelyik országban működhet (azonban nem feltétlenül az egész világban). Azonban mindez az emberek felfogásán múlik, a fejlettségi szintükön. Ahhoz, hogy ez működjön, az embereknek már kell, hogy legyen megértésük azzal kapcsolatban, hogy nincs más kiút helyzetünkből, és ez túlélésünk egyetlen módja. Azonban mindez nem történhet a személyes életekbe való beavatkozással, vagy a tömegek kényszerítésével, ahogy az a Szovjetúnió megalakításakor történt.

A társadalomnak magának kell meggyőződve lennie arról, hogy az öreg elképzelések, döntések, megközelítések és irányítások nem működnek többé. Ez megtörténhet először Amerikában, aztán Oroszországban, és utána Európában. Azonban nem hiszem, hogy mindez lehetséges a technológiailag és társadalmilag fejletlen országokban, valamint olyan országokban, ahol diktátorok, vagy “népi irányítás” uralkodik. Ezek az országok még nem rendelkeznek a szükséges lakossági fejlettséggel és tudattal. Ezek az országok majd elfogadják az alapelveket, miután a fejlettebb országok már alkalmazták azokat, részben, mivel kénytelenek lesznek részt venni mindebben gazdasági és társadalmi okokból.

Hiszek abban, hogy egy nemzetközi pénzintézet és kormány, mégha kelletlenül is lesz létrehozva, egy olyan együttműködési mozgást indítana be, mely pédát mutathat, és morális nyomást gyakorolhat. Végül is az emberiség piramis módjára van megszervezve: az emberiség egy része már most képes megérteni az integrált fejlődés fontosságát, míg a másik része csak akkor fog ehhez csatlakozni, amikor megérti, hogy nincsen más választása. Azonban a Természet törvénye alapján a végén mindenkinek el kell érnie a teljes harmóniát, és egyenlőve kell válnia a Természettel.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.