Dr. Michael Laitman

Miért van ennyi ember a világon?

 Kérdés:

Miért kellett a Föld lakosságának 7 milliárd emberre duzzadnia? Mindez azért történt, hogy felkészítse az emberiséget a következő szintre való ugrásra?

Válaszom:

Az egész út, melyen az emberiség áthaladt csakis egy célt szolgál: hogy rávezesse az embereket a “gonosz” felfedezésére. Ez az a pont, ahonnan a korrekció elkezdődhet.

A népesség növekedése a “megszerzés iránti vágy”, azaz az élvezetek érzésének folyamatos növekedésével van összefüggésben. Ezt a vágyat fel kell osztani a 7 milliárd ember között, mivel egyébként ez túl nagy falat lenne minden ember számára, és lehetetlen volna mindazt korrigálni. Amikor mindez nagy számú ember között fel van osztva, lehetővé válik, hogy minden ember a saját kis mértékű önzőségét korrigálja. Így az általános önzőség szintje az, ami a világ népességét meghatározza.

Minden meg van tervezve. Amikor lehetőség van arra, hogy kisebb számú ember inztenzívebb korrekciót végezzen, háború tör ki. Nagyobb szenvedések idején az emberek érzékenyebbé válnak egymás irányában, és hajlandóbbak arra, hogy kompromisszumokat hozzanak. És a korrekciót kisebb számú ember is el tudja végezni, szóval a lakosság nagy része meghal.

Mindent a megszerzés iránti vágy nagysága, és az annak korrigálására való szükséglet határoz meg. Mindez nem a mi világunk szintjén dől el, hanem a Felső Irányítás által.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.