Dr. Michael Laitman

Milyen lesz majd, amikor a Természet szintjére emelkedünk?

A valóságban minden két részre oszlik:

A belső részre: a spirituális világra, az eredetek a gyökerek világára, ahol a döntések és szándékok születnek,

A külső részre: a mi világunkra, az ágak világára, a következmények, tettek és végrehajtás világára.

A munkánk abban rejlik, hogy felfedezzük a belső részt a velünk történő dolgok, és rajtunk keletkező befolyások által. Más szóval fel kell emelkedjünk a tettek szintjéről a szándékok szintjére, annak érdekében, hogy megértsük, hogy az egyetlen, és általános Erő melyet Természetnek hívunk mit is kíván tőlünk, és miért hajt minket a fejlődés eme útján előre. Azáltal, hogy megvizsgáljuk mi történik velünk, megszerezhetjük a magunkkal és a Természettel (vagy Teremtővel) kapcsolatos teljes tudást, beleértve annak vágyát, célját, tervét és gondolatát.

Annak érdekében, hogy megszerezzük ezt a tudást, meg kell szerezzük azokat a tulajdonságokat magunknak, amik a Természetben eredetileg léteznek: az adakozás, szeretet, és az alkotórészek közötti kapcsolat tulajdonságait. Ellenkező esetben nem vagyunk képesek mindezt megérteni. Amennyiben ugyanazokat a tetteket végezzük, melyeket a Természet, és amennyiben tanulmányozzuk ezeket és egyet értünk velük, akkor elérjük a Természet (a Teremtő) szintjét. Ily módon érhetjük el Ádám szintjét (az Edameh – “hasonló”, héber szóból származik, azaz hasonló a Természethez, a Teremtőhöz).

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.