Dr. Michael Laitman

Ez nem a világ vége, hanem a kezdete

 Kérdés:

Amennyiben mindannyian elérjük a megkívánt egyensúlyt, lehetőség lesz a természeti katasztrófák megállítására? Már épp eléggé leromboltuk a világot.

Válaszom:

Már leromboltunk éppen eleget a világból, és régen elhagytuk azt a pontot, ahonnan még visszafordulhattunk volna. A számítások szerint közeledünk a véghez, és mindezt nagy sebességgel tesszük.

Azonban amennyiben képesek vagyunk gondolatainkban és vágyainkban egyesúlyra lépni a Természettel, képesek lennénk megállítani a visszafordíthatatlan, kiegyensúlyozatlan helyzeteket a Természetben. Mindezeket a jelenségeket nem materiális, fizikai félrelépéseink okozzák, mint túlzott fogyasztás, vagy a természet kizsákmányolása és szennyezése, hanem önző hozzáállásunk, és önző gondolataink, vágyaink.

A legfrissebb tudományos adatok azt mutatják, hogy az emberek azon törekvése, hogy a változásokat a fizikai szinten befolyásolják, nincsen hatással a környezetre. Ennél fogva ezek a materiális tettek nem lehetnek felelősek azokért a változásokért, melyeket jelenleg érzékelünk a Természetben. Valójában a természet változásait a teremtés programja határozza meg: azért, hogy minket a létezés legmagasabb fokára juttasson. És elkerülhetetlen az, hogy mi azt elérjük.

Elérhetjük a Természettel való egyensúlyt azáltal, hogy odafigyelünk egymásra, a “kölcsönös garancia” elérésével. És amekkora mértékben képesek vagyunk ezt az egyensúlyt elérni, a természet alacsonyabb szintű teremtményeit – a kövületi, növényi, és állati szinteket is képesek vagyunk befolyásolni. És akkor az összes negatív hatás eltűnik. Mindezek a Természetben tapasztalható problémák és zavarok csak az emberek közötti harmónia hiányában keletkeznek. A világban tapasztalható összes katasztrófa és válság a kiegyensúlyozatlan erők következtében jönnek létre. És a mi önző hozzáállásunk az, ami a kövületi, növényi, állati és emberi szintekre hozza a negatív behatásokat.

Amikor egy vulkán kitör, vagy egy cunámi keletkezik, mindezen dolgok magunkon belül történnek. Bennünk található a kövületi, növényi és állati szintek egyensúly vesztése. Ezért látjuk ezeket a külső képeket, melyek csak a bennünk történő belső változások külső tükrödőzései.

A világnak nem lesz vége. Azonban lehet, hogy elérünk egy olyan állapotot, ami majdnem a “világ vége” lesz. Ez lesz a fordulópont, és az új élet kezdete. A Kabbala nyújtja nekünk azt a tudásanyagot, és tanácsot, mely alapján megtudhatjuk, hogyan is viselkedjünk egy ilyen kritikus helyzetben. Egy olyan módszert ad számunkra, amellyel a tökéletes létezést hamarabb és gyorsabban vagyunk képesek elérni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.