Dr. Michael Laitman

A világ minden bűnéért mi vagyunk a felelősek

Kérés:

Mit jelent az, hogy garanciát adunk valakiért?

Válasz:

Amikor valakiért garanciát vállalok, és az a valaki megsérti a törvényt, a hatóságok hozzám jöhetnek, és engem tehetnek börtönbe ama személy helyett, mivel magamra vállaltam a garancia kötelességét!

Vagy mondjuk azt, hogy valaki nem fizeti vissza a banktól felvett kölcsönt. Anélkül, hogy vele beszélnének, a bank tőlem követelheti a szükséges pénzösszeget. Ez a kölcsönös garancia törvénye a valóságban. Mindez a Természet megtörhetetlen törvénye, mely minket egymáshoz láncol, és mi nem vagyunk képesek ettől elmenekülni.

Mennyire igazságtalan, mennyire ravaszul ördögi, és kegyetlen a Természettől, hogy azokat az embereket, akik gyűlölik egymást egy helyre bezárja, és szörnyű vágyakat és késztetéseket ad nekik, és mindezek után még az egyiket a másik bűnéért meg is bünteti! Amennyiben valóban éreznénk ezt a törvényt felrobbannánk az igazságtalanság érzetétől.

Ezen túl nem elég, hogy engem felelőssé tehetnek más tettéért, hanem azért büntetnek meg, hogy az a valaki magát a tette végrehajtotta. Más szóval az a tény, hogy valaki rombol, öl, megerőszakol, lop és csal az az én hibám, és ezért igazságos az, hogy tőlem követelik a kompenzációt, és engem büntetnek meg. A garancia nem azt jelenti, hogy a más által okozott kárért vagyok felelős, hanem hogy azt kell garantálnom, hogy mások tettei jók lesznek. És amennyiben az a más rosszat tett azt jelenti, hogy én segítettem őt mindebben.

Mindez azt jelenti, hogy egy kisebb hibával a világon sok másik ember félrelépését okozom. És mindez garantáltan visszatér hozzám – meg leszek büntetve. El sem tudjuk képzelni milyen abszolút mértékben vesz minket ez a kölcsönös garancia törvénye körbe, és mennyire beleegyezésünk nélkül működik folyamatosan. Ez mindenütt jelen van – még gondolatainkban, szándékainkban és tetteinkben is.

Mindegyikünk “irányítja” a többieket élete folyamán, hasonlóan a báboshoz, aki a bábokat vezeti és irányítja. Azonban egyikünk sem érzi, hogy mi irányítunk és minket is irányítanak. Amennyiben látnánk kölcsönös egymásra utaltságunkat, elvesztenénk szabad akaratunkat és robotokká válnánk. Ezért van az, hogy kölcsönös kapcsolataink el vannak rejtve előlünk, és mindazok csak fokozatosan jelennek meg újra, mindig akkora mértékben, amekkora mértékben képesek vagyunk azokat elviselni, és pozitív irányba fordítani.

Kérdés:

Hogyan fordíthatjuk őket pozitív irányba?

Válasz:

Amennyiben mindegyikünk a többiekhez csatlakozik. Azonban mindezt nem félelem, vagy nyomás hatására kell megtegyük, hanem saját vágyunk által, hogy a többieket szeressük, és adhassunk nekik.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.