Dr. Michael Laitman

Képes lennél másra bízni életedet?

 Kérdés:

Miért nem képesek az emberek kifejleszteni a felebarát iránti szeretet ösztönét, ahogy azt az állatok teszik, amikor szenvedések, és nehéz helyzetek nyomása alatt vannak? Úgy tűnik, hogy ez lenne a fejlődés evolúciójának legtermészetesebb módja.

Válaszom:

Igaza van: Ha az emberek az állatokkal egy szinten lennének fejlődésük szempontjából, akkor valóban képesek lennének a méhekhez, hangyákhoz és emberi sejtekhez hasonló ösztönöket kifejleszteni. Például a test egyetlen sejtje képes azt érzékelni, hogyha nem lép egységre a többi sejttel, akkor nem jut hozzá az élet erejéhez. Más szóval két elválasztott sejt képes elérkezni a rossz helyzet felismeréséhez, és felfedezni: “Egységre kell lépnünk annak érdekében, hogy jobban, és hosszabb ideig élhessünk”.

Az egységre lépés folymata közben a sejtek egyre jobban megértik a egységre lépés hasznát, és elkezdenek specifikusan felosztódni, néhány sejt a szívet, mások a tüdőt megint mások az agyat alkotják, de egyikük sem képes önmagában létezni. Minden szerv meg van győződve arról, hogy a többiek gondoskodnak róla.

A múltban a sejt képes volt önmagában, teljesen egyedül létezni. Azonban ahogy a sejtek egységre léptek, felfedezték, hogy specializálódásuk egy magasabb létezési szintet adott nekik. És annak érdekében, hogy mindez megtörténhessen minden sejtnek fel kellett adnia személyes életét, és el kellett kezdenie a teljes élőlény életét élnie.

Ily módon a sejt igazából életét a többi sejtre bízza. Életét átadja nekik, mivel azáltal, hogy például szemet alkotó sejtté válik, abbahagyja más funkciók végzését. Más sejtet bíz meg a szív feladatainak elvégzésére, egy másikra hagyja az agy szerepét, és a harmadikat pedig megbízza a tüdő szerepének elvégzésére.

Milyen szerepet tölt be a tüdő? Ő lélegzik az egész test számára, de gyakorlatilag magának nincsen oxigénre szüksége. Azért teszi munkáját, mivel az egész testnek van szüksége oxigénre létezéséhez. És a többi sejtnek teljes hite van a tüdőben, hogy az képes őket oxigénnel ellátni, mivel mindannyian a kölcsönös garancia törvényén belül léteznek!

Ez a módja annak, ahogy az őssejtek (kicsi általános sejtek) különböző sejtekké váltak – az agy, tüdő, szív és más testrészek sejtjeivé. És így jöttek létre a szervezetek, és az élőlények elkezdtek fejlődni.

A biológusok abban hisznek, hogy mindez “magától” történt. De a valóságban ez a folyamat azért jött létre, mivel a “resimók” (információs gének) megjelentek, mely resimók a teremtésbe beépültek a kezdettől fogva, és megfelelő sorrendben jelennek meg előttünk. És ezeknek a resimóknak megfelelően most nekünk tudatosan el kell érkeznünk az emberiségen belüli hasonló fokú egységhez.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.