Dr. Michael Laitman

Mi haszna van a szenvedésünknek?

A Természet törvényein belül létezünk, mely törvényeket most fedezzük fel, és azok arra köteleznek minket, hogy feltétel nélkül kövessük őket. Mivel törvényekről beszélünk, lehetetlen azokat nem követni.

Vegyük például a gravitáció törvényét. Ha ismerjük ezt a törvényt képesek vagyunk olyan járművet építeni, mely képes a levegőben mozogni annak ellenére, hogy súlyosabb a levegőnél, és így ellenkezik ezzel a törvénnyel. Azonban, ha nem vagyunk tisztában a törvényel lezuhanunk. Így működik a Természet összes törvénye: ha valaki nem követi azokat, meghal.

Még mindig nem értjük meg, hogy ma a Természet egy új törvényének a hatása alatt állunk – az emberek közötti univerzális kölcsönös függőség törvénye alatt. Ez a törvény arra kötelez minket, hogy egymással egységre lépjünk – hogy vágyainkat és gondolatainkat egyesítsük. Azonban mindez teljességgel ellenkezik jelenlegi vágyainkkal és gondolatainkkal.

Mindennek ellenére az univerzális egymásra utaltság és a kölcsönös garancia fokozatosan megjelenik előttünk, mivel a megfelelő szintre fejlődtünk. A múltban nem éreztük ezt a törvényt, mivel még nem érkeztünk el önzőségünk fejlődésének végső fokára.

Ezért van az, hogy most fokozatosan rájövünk, hogy nem tudjuk, hogyan használjuk környezetünket. Nem tudjuk mit tegyünk vágyainkkal, gondolatainkkal és tetteinkkel annak érdekében, hogy akár apró élvezetekhez jussunk, ahogy azt azelőtt tettük. Most ahogy a személy másokat akar kihasználni, azonnal valami csapás teríti le. És ha mindez még nem nyilvánvaló mindenki számára, akkor nagyon hamar azzá válik majd. Szóval mit tegyünk?

Annak érdekében, hogy csökkentsük a csapásokat, közelebbről meg kell vizsgáljuk azok okait. Akkor látni fogjuk, hogy az “Egyiptomi csapások” arra szolgálnak, hogy elválasszanak minket önzőségünktől, hogy lehetővé tegyék számunkra, hogy megértsük: önzőségünk minden szenvedésünk oka. De mindez lehetséges? Tényleg elképzelhető az, hogy elválasszuk magunkat saját alaptermészetünktől?

Igen mindez lehetséges, mivel amikor elértük ezt az állapotot, felfedezzük, azt hogy szükségünk van egy külső, felső erőre. De addig, nem is gyaníthatjuk a lehetőséget. Szóval nem más, mint szenvedésünk az, mely képes elérnünk ezt a megfelelő, kétségbeesett belső követelést: “Vonjuk magunkra a Felső Erőt, hogy az korrigálhasson minket!”.

Akkor majd meglátjuk, hogy a Teremtő mindezt szándékosan tette – annak érdekében, hogy megérezzük, szükségünk van Rá, és, hogy nőjünk, fejlődjünk, és Hozzá hasonlóvá váljunk!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.