Dr. Michael Laitman

A jövőnk azon múlik, mit teszünk a jelennel

 Kérdés:

Amennyiben minden problémánk megoldása az emberek közötti kapcsolatok korrigálásában rejlik, akkor mennyiben különbözik a Kabbala a többi módszertől, ahol az emberek jó tettekről tanítanak?

Válaszom:

A Kabbala tudománya elmagyarázza, hogy mindannyian egy olyan hálóban létezünk, mely összeköt minket. Emiatt úgy kell kezeljük egymást, mintha egy hajóban ülnénk, vagy mintha egy család tagjai lennénk. Báál HaSzulam azt írja, hogy az egész világ egy családba tartozik, és ezért harmónikus kapcsolatokat kell építsünk egymással a jelenlegi önző kapcsolatoka helzett.

A közöttünk lassan megjelenő általános kapcsolat arra kötelez minket, hogy egyezségre jussunk egymással. Ez azt jelenti, hogy tetteink, gondolataink, vágyaink és minden más között egyezségnek kell létrejönnie. Azonban senki nem tudja, hogyan vegyünk rá 7 milliárd embert arra, hogy egymással harmónikus kapcsoltab kerüljenek. És mégis, a jelenleg megjelenő interakciók arra késztetnek minket, hogy mindezt véghez vigyük.

Ez a felfedezés fokozatosan tovább folytatódik, lépésről lépésre. Senki sem tudja, hogyan fog a következő szint kinézni, mivel mindaz azon múlik, hogy realizáljuk a jelenlegi szintet. Ebből a célból a Kabbala azt javasolja, hogy az egész társadalomnak tanítsuk meg az összefüggőség törvényét, melyet jelenleg fedezünk fel. Ez a tudás képessé teszi majd az embereket arra, hogy a megfelelő tetteket végrehajtsák.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.