Dr. Michael Laitman

A tudomány válsága azt jelzi, hogy meg kell változtassuk tudatunkat

Annak érdekében, hogy az “emberi” szintre érkezhessünk, az állati szint felleti szintre, el kell érjük a mások iránti adakozás és szeretet tulajdonságát. Ezt hívjuk a “józan ész feletti hit”-nek – a megszerzés feletti adakozásnak. És lehetővé teszi a személy számára, hogy kiléphessen magából és önző természetéből.

A tudomány válságon megy keresztül amint az önző szinten fejlődik. Mindeközben az emberiség magasabb sznitre jutott, ahol mindenki egymáshoz kapcsolódott egy testként. Mostantól kezdve az egyetlen módja annak, hogy megértsük és felfedezzük a természetet az, hogy eggyé váljunk. Azáltal, hogy tudatunkban létrehozzuk ezt a változást, felfedezünk egy mélyebb szintet, új kapcsolatokat és a világban körülöttünk levő erőket és függőségeket.

De ameddig megváltoztatjuk önző érzékelésünket egy altruisztikusra, érzéseink, vágyaink és gondolataink nem engedik meg azt, hogy felül emelkedjünk tudásunk korlátain, amiben elmerültünk. Szóval szükségszerű, hogy felül emelkedjünk önző “józan eszünkön” egy altruisztikushoz. Ki kell lépjünk magunkból, egy olyan érzésbe, mely jelenleg irracionálisnak tűnik nekünk. Ezért volt a PhD tézisem címe: “A Kabbala – a Világ megismerésének irracionális módszere”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.