Dr. Michael Laitman

A legjobb módja, hogy gyermekeinknek szeretetünket megmutassuk az, hogy egy új útat tanítunk nekik

 Kérdés:

Miért kell az emberiséget felébreszteni: Miért nem képes magától felébredni?

Válaszom:

Az emberiség ébredezik magától is, de csak akkor, ha csapások tolják hátukról. Így fejlődtünk egész történelmünk során. A mai napig ez volt az egyetlen útja fejlődésünknek, mivel tulajdonságaink önzőek voltak, és az önzőségünkön belül érzékelt szenvedéseken keresztül voltunk kénytelenek tovább fejlődni.

Azonban most elértük azt az állapotot, ahol egy újabb tulajdonság jelentkezik – az adakozás tulajdonsága. Ez egy újabb lehetőséget ad nekünk a fejlődésre – nem csak a csapásokon keresztül, melyek hátulról “tolnak” bennünket, hanem az előttünk álló igyekezés által, az adakozás tulajdonsága felé igyekezve. Amennyiben ily módon igyekszünk előre, megóvhatjuk magunkat a csapásoktól és szenvedésektől. Ezzel lerövidíthetjük az időt, mely fejlődésünkhöz, és a cél eléréséhez – A Teremtővel való azonossághoz – szükséges, egy kényelmes és kellemes út által.

Ezért terjesztjük a Kabbala bölcsességét, ahelyett, hogy arra várjunk, hogy az emberiség magától fejlődjön tovább. A fejlődés természetes útja kényszerű: a szenvedések által vagyunk előre tolva, és ezen a módon több tízezer évbe került, mire jelenlegi állapotunkba eljutottunk.

Most, hogy keresztül mentünk ezen a fejlődésen, gyermekeinket a modern világban való életre készítjük fel. Életük első 20 éve alatt az emberiség által eddig felhalmozott tudást adjuk át nekik. Több ezer év emberi fejlődését, és felfedezéseit tömörítjük bele életük első 20 évébe. Ezután erre a tudásra alapozva folytatják tovább a fejlődést.

A pozitív aspiráció alapelve alapján kellene az új generációt felnevelnünk. Ez a legjobb módja annak, hogy szeretetünket, és gondoskodásunkat kimutassuk irányukban.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.