Dr. Michael Laitman

“Bűneink” kijavítása csakis szándékunkon múlik

 Kérdés:

Egy ideje már olvasom az Ön könyveit. Keresztény családban nőttem fel, de általában kérdéseim megválaszolatlanok maradtak. Ön többször is említette, hogy a Bibliát nem kell, hogy szó szerint vegyük, mivel az allegórikusan lett megírva. Ebben már biztos voltam jóval előtte is. De miért használja a Biblia az áldozat elképzelését a bűnnel kapcsolatban? Miért van szükség a bűn felajánlásának parancsolataira, beleértve a kereszténység legfontosabb alapgondolatát, hogy Krisztus saját magát áldozta fel az emberiség bűneiért?

Válaszom:

Az egész Biblia csak arról beszél, hogyan korrigáljuk az ember önzőségét annak érdekében, hogy teljes hasonlóságot érjünk el a Teremtővel. Amikor a Bibilia az összes lehetséges bűnröl beszél, akkor az emberi önzőség felfedéséről beszél.

Mindez azt jelenti, hogy amikor a személy felfedezi saját önzőségét, magát bűnösnek érzi, mivel a többieket a saját céljaira használja ki. Azonban a Biblia (a Tóra) megoldást is javasol, elmagyarázva nekünk hogyan is korrigáljuk önzőségünket. Elmagyarázza az egó különböző szintjeit (kövületi, növényi, állati és emberi), és annak módszerét, hogy mindezt hogyan vagyunk képesek korrigálni. Pontosabban elmagyarázza, hogyan korrigáljuk szándékunkat a “saját magam számára” irányból a “mások számára” irányába.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.