Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garancia az egyetlen hatásos szabályozó

 Kérdés:

Az, hogy egy írott megegyezés önmagában hasztalan, és hogy szükséges hozzá a megfelelő hozzáálás, és támogatás már most nyilvánvaló néhány politikus, mint Gordon Brown, Barack Obama és mások számára. A kérdés az hogyan találjunk egy olyan szabályzót, mely megváltoztathatja az emberek hozzáállását a megegyezésekhez?

Válaszom:

Sokszor beszéltem mát arról a tényről, hogy az ember a jóságról magasabb szintű jóságra lépni csak a társadalom befolyásának segítségével, a szégyen érzetével képes, és annak megértésével, hogy nincs más választása, mint egy bizonyos módon viselkedni.

A társadalom érezteti velem azt, hogy értéktelen vagyok amennyiben nem lépek tovább egy olyan szintre melyet a társadalom sikeresebbnek tart. Szóval a közvélemény az a tényező, mely változtat a dolgokon.

A közvélemény pedig a nevelés következménye. Ennél fogva a korrekció folyamatának a megfelelő neveléssel kell kezdődnie. Ez az egyetlen módja, hogy elérhessük a kölcsönös egymásra utaltság érzetét.

Amikor az emberek megértik hogy a közöttük levő kapcsolatok hiánya az egyenértékű az élelem hiányával, akkor azt is megértik, hogy az egymásra utaltság az egyetlen mely megmenthet minket. Az emberek mindezt a természet csapásainak hatására értik meg.

Meg kell értsük, hogy minden azon múlik, hogy követjük-e a kölcsönös garancia törvényét, mely most jelenik meg a világ előtt. Amennyiben mindenki megérti ezt, akkor a társadalom arra készteti majd tagjait, hogy kövessék ezt a törvényt. Az emberek majd egyszerűen elvárják ezt egymástól.

A felülről, a Természettől jövő csapások mellett nekünk is tennünk kell dolgunkat, és terjesztenünk kell a tudást az önzőség kifejlődésével és annak céljával kapcsolatban. Ez a cél nem más, mint hogy minket egységre léptessen.

A kölcsönös garancia ereje képessé teszi a személyt arra, hogy eltaszítsa saját önzőségét, és, hogy a fölé emelkedhessen. Így történik az, hogy mindanyian elérjük az adakozás iránti vágyat. És azáltal, hogy megkapjuk az adakozás tulajdonságát egy tökéletes, örökkévaló létet érünk el.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,538 seconds.