Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garancia az egyetlen hatásos szabályozó

 Kérdés:

Az, hogy egy írott megegyezés önmagában hasztalan, és hogy szükséges hozzá a megfelelő hozzáálás, és támogatás már most nyilvánvaló néhány politikus, mint Gordon Brown, Barack Obama és mások számára. A kérdés az hogyan találjunk egy olyan szabályzót, mely megváltoztathatja az emberek hozzáállását a megegyezésekhez?

Válaszom:

Sokszor beszéltem mát arról a tényről, hogy az ember a jóságról magasabb szintű jóságra lépni csak a társadalom befolyásának segítségével, a szégyen érzetével képes, és annak megértésével, hogy nincs más választása, mint egy bizonyos módon viselkedni.

A társadalom érezteti velem azt, hogy értéktelen vagyok amennyiben nem lépek tovább egy olyan szintre melyet a társadalom sikeresebbnek tart. Szóval a közvélemény az a tényező, mely változtat a dolgokon.

A közvélemény pedig a nevelés következménye. Ennél fogva a korrekció folyamatának a megfelelő neveléssel kell kezdődnie. Ez az egyetlen módja, hogy elérhessük a kölcsönös egymásra utaltság érzetét.

Amikor az emberek megértik hogy a közöttük levő kapcsolatok hiánya az egyenértékű az élelem hiányával, akkor azt is megértik, hogy az egymásra utaltság az egyetlen mely megmenthet minket. Az emberek mindezt a természet csapásainak hatására értik meg.

Meg kell értsük, hogy minden azon múlik, hogy követjük-e a kölcsönös garancia törvényét, mely most jelenik meg a világ előtt. Amennyiben mindenki megérti ezt, akkor a társadalom arra készteti majd tagjait, hogy kövessék ezt a törvényt. Az emberek majd egyszerűen elvárják ezt egymástól.

A felülről, a Természettől jövő csapások mellett nekünk is tennünk kell dolgunkat, és terjesztenünk kell a tudást az önzőség kifejlődésével és annak céljával kapcsolatban. Ez a cél nem más, mint hogy minket egységre léptessen.

A kölcsönös garancia ereje képessé teszi a személyt arra, hogy eltaszítsa saját önzőségét, és, hogy a fölé emelkedhessen. Így történik az, hogy mindanyian elérjük az adakozás iránti vágyat. És azáltal, hogy megkapjuk az adakozás tulajdonságát egy tökéletes, örökkévaló létet érünk el.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.