Dr. Michael Laitman

A Kabbalában a látás a hittel egyenértékű

 Kérdés:

Hogyan képes azt bebizonyítani, hogy az Ön módszere az egyetlen, mely képes a teremtés célját megvalósítani?

Válaszom:

1. Nem akaroks senkinek semmit bebizonyítani. A Kabbala inkább elrejti magát, minthogy embereket tóborozzon sorai közé. Csak az a személy aki igazából akarja azt, képes ezt a tudományt tanulni. Senki számára nem erőszak, hogy csatlakozzon, vagy távozzon, mint ahogy nincsenek tiltások, illetve előzetes feltételek a Kabbala tanulásához.

2. Ön azt követeli, hogy a jövő legyen feltárva, hogy ezáltal nyilvánvaló bizonyítéka legyen arra, hogy a Kabbala tanítása valóságos-e. Azonban mindez csak akkor lenne lehetséges, ha a tanulás a világ ezen szintjén történne, míg a Kabbala tanulása az embert magasabbra emeli. A Kabbalában az, hogy “valamit látunk” azt jelenti, hogy azt a valamit aktuálisan az érzékeinken belül érezzük. Amennyiben látni és érezni vagyunk képesek a végeredményt, a jövőnket, anélkül, hogy érzékelésünket megváltoztatnánk, akkor a módszer melyet használtunk, nem változtatott meg minket. Ezáltal az a módszer nem tenné a személyt a Teremtővel hasonlatossá.

3. “A személy mindig azt tanulja, melyre a szíve vágyik”, “Nincs erőszak a spiritualitásban”, “A Tanítványt a saját útja alapján tanítsuk” és hasonló kifejezések a Kabbala nagy tanítói által azt magyarázzák, hogy tilos bárkit is rábeszélni, meggyőzni bármiről is, vagy bárkinek bármit bebizonyítani. A személynek csak azt mutathatjuk meg, hogyan fejlődjön, hogy elkezdhesse látni a spirituális világot saját módján, fejlettségi szintjének megfelelően.

Ez a Kabbala megközelítése a személy fejlődéséhez: nincs erőszak, csak példák. Bármilyen más módszer erőszakosnak minősül és csak kárt okoz a személy és a világ számára.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.