Dr. Michael Laitman

Az Univerzum célja

Az egész Univerzum általános célja az, hogy az emberiség elérje azt az állapotot, ahol mindannyian egy családként élünk, viselkedünk. Mindenki, mindekivel törődik majd, és mindenki más számára garanciát biztosít.

Az egyik oka annak, hogy ez bekövetkezik a Természet Felső Törvényétől érkező nyomás, melyet most fedezünk fel. Ez a mindenki univerzális kapcsolatáról és egymásra utaltságáról szóló törvény.

De nem ez az egyetlen ok. Mindez azért is fog megtörténni, mert amikor az emberek elérik majd a kölcsönös adakozást, új típusú kapcsolatokra akarnak majd áttérni a “szeresd felebarátodat, mint saját magadat” alapelve alapján. Mindezt tudatosan akarják majd, saját maguk által.

A Temészet irányítja a kövületi, növényi és állati szinteket és oly módon egyensúlyozza őket, hogy azok kölcsönös harmóniában maradjanak. Ezért van az, hogy a Természet alkotóelemei csak annyit fogyasztanak, ami életük fenntartásához szükséges. Az embernek azonban ugyanezt a Természettel való kölcsönös harmóniáját tudatos résztvétellel kell elérnie. Az embernek tanulmányoznia kell az Univerzum felépítését, és annak egységét annak érdekében, hogy hasonlatossá válhasson a Természettel. És akkor valóban megérdemli, hogy “embernek” nevezzük (Adam/ember héberül a Dommeh – a teremtőhöz hasonlatos kifejezésből ered).

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

65 queries in 0,685 seconds.