Dr. Michael Laitman

A Kabbala megközelítése a kutatáshoz valóban tudományos?

 Kérdés:

Az egyik előző blog bejegyzésében azt írta, hogy “A Kabbala az egy tudomány: a személy egy új valóságot fedez fel, és utána mindazt tudományosan (kísérletekkel) kielemzi”. Mivel magam is kutató vagyok (fizikus, aki az agy működését tanulmányozza) nem értek azzal együtt, hogy a Kabbala megközelítése tudományos. A szokványos, földi tudományokban a személy a valóságot egyidőben fedezi fel, és elemzi ki. Sokszor a felfedezés a kutatás után következik és nem előtte. Mi máson alapulhat az új valóság felfedezése, ha nem tudományos kutatáson?

Azonban a Kabbalában lehetetlen elkerülni a vallásos magyarázatokat. Minden ami a szent könyvekben íródott valamilyen fajta hitet követel, míg az én szakterületemen nincsen hit, sem vallás.

Válaszom:

A Kabbalában a személy az új valóságot abban a mértékben képes felfedezni, amennyiben azonossá válik azzal. Ezt azáltal tesszük, hogy új tulajdonságokat – az adakozás és szeretet tulajdonságait – fejlesztjük ki szívünkben.

Ezzel aztán agyunkat aktivizáljuk (gondolatainkkal és intellektusunkkal) annak érdekében, hogy kielemezzük, amit érzékszerveinkkel felfogtunk. Így a Kabbalában sincs helye sem hitnek, sem vallásnak.

A Kabbalah tudománya az alábbiakon alapul:

1. A személy tulajdonságainak fokozatos átváltoztatása történik azáltal, hogy a tanult anyag (Felső Fény, Ohr Makif) befolyásolja őt.

2. Az új valóság érzékelése az újonnan megszerzett tulajdonságokon belül.

3. Az új valóság megértése és kutatása.

4. Abban a mértékben melyben megértettünk valamit, szívünk és elménk egy mélyebb azonosulásba kerül, az új állapotba mélyebben belemerülve.

A fenti folyamatok és állapotok megismétlik magukat mind a 125 szintjén a spirituális világnak, melyek a személy tulajdonságainak, vágyainak és szándékainak szintjei. Mindezek átváltoznak a “saját magam számára” állapotból a “mások számára, a Teremtő számára” állapotba. Mindez folytatódik amíg a lélek teljesen korrigálja magát, ahol eléri azt a célt, amiért megteremtődött.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.