Dr. Michael Laitman

Fejlődés a Föld útján

A világnak egyensúly állapotba kell kerülnie, és csak akkor képes nyugalomba kerülni. Hosszú történelmünk folyamán arra lettünk kényszerítve, hogy növekvő önzőségünk által fejlődjünk, és annak növekedése szenvedéssel felérő kielégületlenséget okozott nekünk.

De fejlődésünk utolsó fázisába lépve megértettük, hogy össze vagyunk kapcsolódva, és egymástól függünk. További létezésünk a kölcsönösen hasznos együttélésünkön múlik, ellenkező esetben életünk hasonlóvá válik ahhoz, ahogy egy gyűlölettel teli család létezik. És mindennek ellenére a végén így is úgy is el kell érjük egymással a jó kapcsolatokat.

A Kabbala specifikusan arra lett feltalálva, hogy megtanítsa nekünk, hogyan cseréljük ki önző kapcsolatainkat altruisztikusra, és mindezt nem csapások, szenvedések és erőszak által véghez víve, hanem önkéntesen, erre vágyva, gyorsan és könnyedén.

Így létezik a szenvedés (önző) útja, és a jó (altruisztikus) út. Azonban igen valószínű, hogy életünk során mindkét vonal segítségével haladunk, az úgy nevezett középső vonalon, melyet a “Föld Útjának” nevezünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.