Dr. Michael Laitman

Az emberiség belső harmóniája

 Kérdés:

Ön gyakran használja a “harmónia” kifejezést. Mit ért ez alatt?

Válaszom:

Az emberiség harmóniája az emberek és kormányaik közötti társadalmon belüli megfelelő kapcsolataira vonatkozik.

Az ilyen jellegű kapcsolatok normálisan működő gazdasági, politikai, katonai, családi és más rendszerekhez vezethetnek, melyek jelenleg mind válságban vannak.

Szükségszerű, hogy az emberiséget a belső harmónia állapotába hozzuk, amely nélkül a túlélés lehetetlen, mint ahogy azt felfedeztük a korábbi viszonyok lerombolása útján, mely folyamat a jelenlegi többoldalú válsághoz vezetett.

A gazdaság, politika, oktatás, társadalom, üzleti élet és kereskedelem mind emberi alkotás, és az emberek közötti kapcsolatokra akapulnak. Hirtelen felfedezzük, hogy mindezeket önző alapokra építettük, és az altruisztikus alapokat most fedezzük fel, melyekre egyenlőre nem válaszolunk. Semmi amit korábban építettünk nem működik.

Ezt mi úgy szemléljük mint az intézmények válságát. De valójában mindez a közöttünk levő kapcsolatok válsága. Ma szükségessé vált, hogy az eddig épített intézményeinket felújítsuk. A természet olyan helyzetbe hozott minket, ahol olyan mértékben függünk egymástól, hogy kénytelenek vagyunk megváltoztatni magunkat a Természet új követeléseinek megfelelően: egy teljes és harmónikus rendszer megalkotásával. Ez az amit a Kabbala tudománya tanít nekünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,196 seconds.