Dr. Michael Laitman

A Természet irányít minket egyensúlyával

 Kérdés:

Ön az emberiség korrekciójáról beszél. De mi történik a természet növényi és állati szintjén történő korrekcióval? Hogyan érhetnek el ezek a szintek egyensúlyt a Teremtővel?

Válaszom:

Az ember önzősége minden gonosz egyetlen oka. Az ember megfelelő kölcsönhatása a Természettel azt jelenti, hogy csak annyit veszünk el a Természettől, ami alapvető létezésünkhöz szükséges, szokásainkank megfelelően, és semmi többet. Minden azontúl, ami normális létezésünkhöz szükséges a többiekhez tartozik.

Ez a szabály hasonló ahhoz, ahogy egy élő szervezet részei kapcsolódnak egymáshoz: a szív,a tüdő, a máj, a vesék és a test többi részei, mind energiát kapnak létezésükhöz. De egyikük sem fogyaszt többet mint létezésükhöz szükséges, és végrehajtják a szervezeten belüli funkciójukat, hogy az egész szervezetet segítsék.

Így kell nekünk is viselkednünk a társadalmon – saját szervezetünkön – belül. Amennyiben akár egy személy is többet fogyaszt a szükségesnél, az káros számára is és mindenki más számára is. A szükségesnél több fogyasztását hívjuk az egónak.

Tanulnunk kell a kövületi, növényi és állati szintektől a természetben, hogyan is kell a Természettel összhangban élni az “emberi” szinten is.

A személynek szüksége van a családra, otthonra, munkára, bevételre, üdülésre, nyugdíjra és biztosításra. Azonban bármi, amit ezen szükségletek felett veszünk magunkhoz rombolja a világot, mivel kizökkenti a Természetet egyensúlyából. Mindenesetre a Természet így is úgy rákényszerít minket majd arra, hogy egyensúlyba kerüljünk vele.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.