Dr. Michael Laitman

A rejtettség átváltoztatása felfedezéssé

Már most is a végtelen világban létezünk. Ebben a világban cselekszünk, de tetteink végeredménye nem válik számunkra nyilvánvalóvá a rejtettség időszaka alatt. Azonban továbbra is a lelkek alapvető összeköttetésében létezünk, a Végtelenség általános Edényében.

A rejtettség csak a mi irányunkban létezik. Amíg ebben a világban létezünk, a Végtelen Világban helyezkedünk el, de mindazt csak az öt világ elrejtő leple alatt érezzük. Ennek következtében a magunkon belül észlelt Végtelen Világot a mi világunknak hisszük, nevezzük.

A felfedezésre vezető felkészülési időszakban e rejtettség ellen kűzdünk, dolgozunk, mely rejtettséget a mi világunknak nevezzük. El akarjuk érni a kapcsolatot, a korrekciót és felfedezést, de képtelenek vagyunk minderre. Azonban amikor erőfeszítéseink elérik teljes terjedelmüket, azok könyörgéssé változnak.

A személy ekkor követeli a Felső Fénytől, hogy az ráereszkedjen és korrigálja őt, mely megmutatja neki azt az állapotot melyben addig létezett. Ez pontosan olyan, mint amikor valaki felkattintja a lámpát, vagy egy kis gyertyát gyújt egy hatamas szóbában, és akkor a személy máris elkezdi látni ugyanazt az állapotot, ugyanazt a Végtelen Világot. Ezt hívjuk Asszija világának.

Tehát ugyanabban a világban cselekszünk, ugyanazokkal az erőkel és vágyakkal, de abban a mértékben amekkora mértékben képesek vagyunk velük cselekedni, egyre több jelenik meg előttünk. Mindezeket a vágyakat felemeljük magunkkal és dolgozni kezdünk velük. Semmi ami addig megjelent és létezik nem tűnik el. Mi csak újabb és újabb erőket adunk hozzá és így tovább fejlődünk.

A felfedezés egy olyan állapot, ahol az előző rejtettség nem akadályoz minket többé. Ugyanazzal a rejtettségel vagyunk immár képesek együtt dolgozni, és ezt nevezzük felfedezésnek. Olyan erőket kapunk amelyekkel képesek vagyunk irányítani ugyanazt a rejtettséget, annak ellenére, hogy az még mindig ugyanott található. Azonban immár képesek vagyunk vele dolgozni, annak nehézségi fokával, ami azt jelenti, hogy felé emelkedtünk. Ezzel egy újabb, még nehezebb rejtettséget fedezünk fekl, amivel ismét kapcsolatot létesíthetünk.

Minél magasabb lépcsőfokokra jutunk, annál hatalmasabbá válnak a rejtettségek. Az egyetlen különbség az, hogy az első lépés után, mely lépést Machsom-nak hívunk, már tudatában vagyunk, hogyan emelkedjünk a rejtettségek fölé, hogyan dolgozzunk velük, és fogadjuk el őket. Végül is tiltva van, hogy eltaszítsuk a rejtettségeket, ellenkező esetben rövidre zárjuk a kört a Fény és a vágy között, és ezzel zavart okozunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,180 seconds.