Dr. Michael Laitman

Több van ebben a kérdésben, mint gondolnánk

 Kérdés:

El tudná magyarázni azt a kérdést, hogy: “Mi az élet értelme?”.

Válaszom:

Az a kérdés, hogy: “Mi az élet értelme?” a mi életünk szintjén azzal válaszolható meg, hogy: “Mivel tölthetem fel magamat?”. A spirituális világ szintjén a kérdést úgy tehetjük fel, hogy: “Kinek okozok örömet?”, “Mit tegyek az életemmel?”, Hova juthatok?”.

Ki kell, hogy bontsam a titokzatosságból az “élet értelmét”. Az következő kérdések az élet eredetével foglalkoznak: “Miért élek?””Mi a célja életemnek?””Mi az élet titka?””Hogyan és mi célból keletkezett az életünk?”. Azonban a kérdés az “élet értelméről” nem feltétlenül érinti életünk eredetét, hanem ez inkább egy kiváncsiság azzal kapcsolatban, hogy mindez miért is történt, és merre vezet engem. Az a kérdés, hogy “Mi az élet értelme?” egész életem megválaszolatlan kérdéseivel foglalkozik.

Az emberiség jelenleg pont ezt a kérdést teszi fel. Azonban mennyire mély, és célirányos ez a kérdés, amit felteszünk? Például ha egy embert balszerencse ér életében, vagy akár a legkisebb kielégületlenséget is érzi, akkor is ezt kérdezheti: “Mi életem értelme?”.

A választ csak akkor találjuk meg, ha a kérdést megfelelően megvizsgáltuk, és keményen mehdfolgoztunk érte, és azt pontosan a megfelelő cél irányába állítjuk be.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.