Dr. Michael Laitman

A szükségleteken kívül mindent az adakozásra kell áldoznunk

 Kérdés:

Hogyan képesek az emberek megítélni mit jelent a szükséglet manapság?

Válaszom:

A szükségletek szintje manapság egy közepes szintű jólétet jelent azon a helyen, ahol a személy lakik. Sok módja van az aktuális középszint meghatározásának. Báál HaSzulam ír erről részletesen a “Jövő generációja” című cikkében. Mindenfajta bizottságok megalakításáról szól, melyek képesek megítélni az aktuális személy szükségleteit, és azt megfelelően kielégíteni.

Mindezt az átlagos személy szükségleteinek megfelelően határozzuk meg. Mondjuk azt, hogy minden egyes családnak szüksége minden tagja számára egy szobára. Minden személynek szüksége van állásra. A családoknak szükségük van egy autóra, hogy munkába járhasanak, és másfajta teendőiket elláthatssák. Mindezt annak megelelően határozhatjuk meg, hogy a dolgok hogyan alakulnak, változnak a világban. Mindenesetre a családoknak szükségük van minden olyanra ami normális létezésükhöz kell.

Igazából nem az a probléma amink van, hanem az ahhoz való hozzáállásunk. Végül is a Teremtő nem akarja azt, hogy szenvedjünk. A teremtés célja az, hogy a teremtmények boldogok legyenek. Ezért földi életünk a fizikai testünk szükségleteinek kielégítésére szolgál – nem többre és nem kevesebbre.

Ki kell elégítsük igényeinket a táplálkozás, szex, család, jólét, tisztelet, hatalom és tudás terén. Nem szabad, hogy hiányt érezzünk ezen vágyainkban, és azokat olyan mértékben kell kielégítsük, mely szükséges állati testünk életéhez. Minden ami a szükségletek felett létezik, azt a többiek iránti adakozásra kell, hogy fordítsuk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,194 seconds.