Dr. Michael Laitman

A Kabbala univerzális mivoltának a felfedezése

 Kérdés:

Venezuelából írok. Hogyan válasszuk ki a megfelelő környezetet, ha olyan országban élünk, mely tele van politikai problémákkal, ahol az emberek el vannak szakadva egymástól, és ahol a munkanélküliség néha elviselhetetlen?

Válaszom:

A Kabbala azáltal próbálja a világ problémáit megoldani, hogy a személyeket azok fölé emeli. Minden problémánk a Teremtőtől származik pontosan azért, hogy minket arra kényszerítsen, hogy föléjük emelkedjünk. Azáltal, hogy megértjük problémáink gyökerét, megkapjuk annak lehetőségét, hogy valójában megoldjuk őket.

Kérdés:

Miért van az, hogy bármikor amikor Ön a Kabbala terjesztéséről beszél, soha nem koncentrál Keletre? Mi fog történni a világnak ezen részével? Lehet, hogy a világ ezen részén lakó emberek nem képesek a korrekció útját járni, és szenvedésüket megakadályozni?

Válaszom:

Én a Föld teljes lakosságához beszélek. Az egyetlen probléma az, hogy Keleten nem rendelkezünk még elég baráttal és csoportokkal és ezért nem említem meg őket általában.

Kérdés:

Nem értek egyet azzal, hogy a Kabbala az egyetlen módszer a spirituális fejlődésre. El tudom képzelni, hogy a Teremtő mindenféle lehetőségeket biztosított a személy spirituális fejlődésére, függetlenül attól, hogy az adott személy tanul-e vagy sem Kabbalát. Abban is biztos vagyok, hogy olyan helyeken, ahol a Kabbalisták kevésbé ismertek, szintén léteznek emberek, akik képesek voltak teljes spirituális fejlettséget elérni.

Válaszom:

Kívánom, hogy mélyebben megismerkedjen azzal, amit a Kabbala nyújt számunkra az ősi világból, ahol az emberiség teljes civilizációja egy helyen létezett – Babilonban. A Kabbala akkor került felfedezésre annak érdekében, hogy az emberiséget egységre juttassa. Majd ön is felfedezi a Kabbala univerzális mivoltát, és megváltoztatja majd véleményét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,165 seconds.