Dr. Michael Laitman

A Tóra rejtett ereje

 Kérdés:

Mondhatjuk azt, hogy a nagy Kabbalisták, akik létrehozták a kapcsolatot a Teremtő és a teremtmény között, és könyveket írtak számunkra, alkották meg a módszert, melyet Tórának hívunk?

Válaszom:

Ezek a nagy Kabbalisták írták a könyveket számunkra. Azonban ezek nem igazából könyvek, hanem a közöttünk és a Teremtő közötti kapcsolat felfedései. A Kabbalisták ezzel lehetőséget adtak számunkra hogy a betűk és szavak segítségével, melyek a lapokon íródtak, megragadjuk ezt a kapcsolatot, és ily módon mi is részt veszünk ebben a kapcsolatban.

Végül is mi is a könyv, és a szavak, melyek benne találhatóak? Nem tudjuk mindez mit jelent. Mint az újszülött megérintünk valamit. És a Kabbalisták úgy rendezték mindezt el, hogy amikor kapcsolatban lépünk a könyvvel, és vágyunk arra, hogy azon keresztül egy kapcsolat jöjjön létre, felhasználjuk azt az erőt, melyet ők alkottak a bennük létező kapcsolat által.

Az igaz, hogy ily módon alkották a Tórát. Végül is a Tóra azért adódott számunkra, hogy önzőségünket korrigáljuk pontosan ezeken a Kabbalistákon és különleges lelkeken keresztül, akik számunkra készítették elő ezt a lehetőséget: a saját kapcsolatukat. Az ő cselekedeteik nélkül nem lennénk képesek saját korrekciónkat magunktól elérni, mely korrekció a közöttünk létrejövő kapcsolat. A Kabbalisták cselekedetei nélkül nem lennénk képesek kiváltani a reformáló, korrigáló Fényt.

Egy egyszerű fizikai törvény lép itt életbe. Amennyiben rendelkezünk az adakozás tulajdonságával, a Fény ragyog ránk, amennyiben nem rendelkezünk ezzel a tuljadonsággal a Fény nem létezik számunkra.

Ennél fogva nagyon fontos, hogy megértsük, hogy a Kabbala tudományának könyveken keresztül történő felfedezése nélkül, és anélkül, hogy ezeket a könyveket tanulmányoznánk, a személy képtelen magára vonni a korrigáló Fényt. Megpróbálhatja helyrehozni a többi emberrel való viszonyát, megpróbálhat egy gyönyörű világot építeni, de nem lesz képes megkapni a Fény erejét, a korrekció erejét. A személynek hozzá kell kapcsolódnia ahhoz a rendszerhez, mely hiteles könyveket használ, rendelkezik a csoporttal, a megértéssel, és a Kabbalisták által javasolt kapcsolattal. Ellenkező esetben lehetetlen a korrekció elérése.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.