Dr. Michael Laitman

Ki a barátunk a Kabbala csoporton belül?

 Kérdés:

Ön azt mondta, hogy a csoporton belül barátunkat gyermekünkként kell hogy kezeljük, szeretettel és ítélkezés nélkül. Egy magasabb megértési szintre kell emelkedjünk és látnunk kell, hogy a legfontosabb dolog az, hogy barátunkat a “szeresd barátod, mint saját magad” elve alapján kezeljük.

De mindez azt jelenti, hogy figyelmen kívül kell hagynunk esetleges támadásokat a “barát” irányából, és meg kell álljuk, hogy szembe szegüljünk velük még akkor is, ha tetteik morális és fizikai károkat okoznak nekünk? Minden egyes alkalommal amikor ilyesmi történik velem, megpróbálok megoldást találni, és nem érzem, hogy az a bizonyos személy a barátom lenne. Vagy ilyen esetekben, tegyek csak távolságot magam, és eme személy közé, annak érdekében, hogy megelőzzem a negatív érzelmeket, még akkor is, ha mindketten Kabbalát tanulunk?

Válaszom:

Rabash azt írta, hogyha őszintén többször megpróbáltuk már megoldani a helyzetet azzal a személlyel, és próbálkozásunk sikertelen volt, akkor egyedül kell a személyt hagynunk, és úgy kell tennünk, mintha nem vettük volna őt észre. Meg kell várnunk, ameddig a személy beérik, és amikor ez megtörténik, akkor ő a barátunkká válik. ha ezt a hozzá állást megtartjuk, az a segítségünkre lesz.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.