Dr. Michael Laitman

Csak azt látjuk amit látni akarunk

Híradás (a News Bureau által):

“Azok akik bizonytalanok saját véleményükben jobban ellenállnak más véleményének”. Az információk tengerében úszunk, de kiszűrjük a legtöbb dolgot amit látunk, hallunk…Ezt a következtetést, melyet az ehavi Psychological Bulletin-ben jelentettek meg az Amerikai Pszichológiai Társaság által, a Floridai Egyetem és az Illinois Egyetem kutatói hozták nyilvánosságra, és az adatok 91 kölönböző megfigyelésből 8000 résztvevőtől származnak…A kutatók azt találták, hogy kétszer olyan valószínű, hogy az emberek olyan információt választanak ki maguknak, mely saját nézőpontjukat támogatja (67%), az ezzel ellenkező nézőpont helyett (33%)…A kutatók nem meglepően azt is találták, hogy az emberek még ellenállóbbak az ellenkező nézőponttal szemben politikai, vallásos és etikai kérdések alkalmával.

Kommentárom:

A legtöbb ember azt hallja meg, amit meg akar hallani, és nincs szükségünk drága kutatásokra ennek felfedezésére. Mindez azért van mert természetünk az önzőségre alapul, a vágyaink kielégítésére szolgáló vágyra, akár hírnévre, presztizsre, hatalomra, gazdagságra vagy tudásra vágyunk. És ez határozza meg mit vagyunk képesek meghallani, látni érezni és megérteni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.