Dr. Michael Laitman

A Kabbala elmagyarázza a globalizációt

A Természet célja az, hogy elérje a globalizációt. Az emberiséggel együtt a Természet a globalizáció felé halad, az önszabályozás alapelve alapján, a fejlődés előzetesen meghatározott törvényének megfelelően. Ez ugyanúgy folyik, ahogy az embrió fejlődik az anyaméhben. Ahogy az embrió fejlődik, növekszik, egyre bonyolultabb rendszereket fejleszt ki, melyek egyre magasabb szintű, és egyre harmónikusabb kapcsolatokat építenek ki egymással.

A fejlődés törvénye szükségszerűvé teszi ezt a folyamatot, ahol a dolgok egyre összetettebbé válnak, egyre integráltabbá, és egymástól függővé. Legvégül a végeredmény az, hogy az összes alrendszer egységes egésszé áll össze. Azonban ezek a folyamatok fokozatosan kerülnek napfényre, és válnak idővel egyre tisztábbá.

A személy azonban saját, természetes önzősége alapján van befolyásolva, és ebből kifolyólag nem akar a folyamatban önkéntesen résztvenni. Ennek ellenére különböző hatások folytán, mint például a globális válság, a személy arra kényszerül majd, hogy részt vegyen, ameddig rá nem jön, hogy ahelyett, hogy erőltetés útján, inkább önkéntesen vegyen ő is részt a folyamatban. Annak folytán jön rá minderre, hogy meglátja a fejlődés törvényeinek elkerülhetetlenségét.

Így a globális válság által érkező szenvedés azt okozza majd, hogy önkéntesen rájövünk, hogy életünk globális. Először vonakodva egyezünk majd bele ebbe, de később megértjük majd, és elfogadjuk, hogy számunkra mindez a legjobb.

Így történik az, hogy ma a Természet elkezdi jövőbeni állapotunkat elénk tárni. A Kabbala azonban lehetővé teszi, hogy ezt már előzetesen megértsük, és ezzel lecsökkentsük a felénk érkező szenvedést. A Kabbala lehetővé teszi számunkra hogy megtanuljuk, és megértsük a csapások okait egy időszerű formában, mielőtt a csapások aktuálisan elérnének minket.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,336 seconds.