Dr. Michael Laitman

Azok akik megpróbálják “megjavítani” a válságot, olyanok, mint azok a pókerjátékosok, akik képtelenek megállni

Az emberek jelenleg megpróbálják megjavítani a gazdasági válságot, és folytatják majd ezt a játékot, amíg minden teljesen le nem omlik. Olyanok, mint a póker játékosok, akik mindent elvesztettek, de nem képesek magukat az asztaltól elszakítani. Mindez teljes hazugság és blöff, de az emberek nem képesek ettől elszakadni, mivel nem tudják hova szaladjanak, vagy mit tegyenek.

A Kabbala megjelenik az emberiség számára éppen ebben a helyzetben, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy felfedezzük a válság okát. A szenvedés nem fogja nekünk megengedni, hogy megértsük az okot, mivel a szenvedést csak a kövületi, növényi és állati szinten érzékeljük. Ugyanakkor a válság az emberi szinten történik: mindez az általános lélek széttörésének a megjelenése. A szenvedés elhozza majd az embereket a Kabbala tudományához, amely feltárja nekünk a törés okát, és az emberek akkor majd megértik, hogy ki kell javítsák az egymáshoz való hozzáállásukat. Semmi más nincs amit korrigálni kell.

Az összes ok a spirituális világban található, mivel a mi világunk egyszerűen csak következmény. Mivel mi a következményeket akarjuk megjavítani, a Teremtő újabb és újabb csalódásokat küld számunkra. Mindenki tudja, hogy kísérleteink az egység és béke elérésére, csak újabb szörnyű gyűlölet kitörésekhez vezetnek.

Még akkor is, ha a G20 összeül, és új egyezményeket ír alá az egységes világkormányról, egy egységes bankról, mindenkinek szóló nyugdíjprogramról, egyenlő és igazságos elosztásról, akkor egy járvány, vagy másfajta szerencsétlenség csap le ránk, mivel nem akarjuk azt a pontot korrigálni a rendszerben, mely hibás: a közöttünk levő kapcsolatokat.

Az egyszerű megoldás az, hogy elérjük a “szeresd felebarátodat, mint saját magadat” állapotát, és a Kabbala tanácsot ad nekünk arra, hogyan is érhetjük mindezt el: “Én megteremtettem az önzőséget, és megteremtettem a Tórát (a Fényt) annak korrigálására”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.