Dr. Michael Laitman

Átlépés az illúzióból az igazságba

Kérdés:

Ön sokszor említi a Felső Fényt, vagy a Teremtő Fényét, de mi is pontosan ez a Fény? Hogyan érezzük azt, és mit képes az tenni? Hogyan képes a személy a Fényt érzékelni? Biztos vagyok benne, hogy ez a Fény nem egyezik meg azzal a Fénnyel, amit a mi világunkban annak tartunk, bár a kettőt sokszor hasonlítom egymáshoz.

Válaszom:

A Fény az adakozás és szeretet tulajdonsága, és képes önzőségünket meggyógyítani, átváltoztatva azt, hasonlóvá téve azt saját tulajdonságához.

Kérdés:

Az egyik TV programjukat hallgattam, és ön a világban szétszóródott 600000 lélelről beszélt. Ugyanezt olvastam egyik könyvükben is. Amennyiben mindenkinek tovább kell fejlődnie a spiritualitáson keresztül a Kabbala tanításai alapján, akkor miért 600000, és miért nem 6 milliárd?

Válaszom:

A 600000 csak egy szimbólikus szám, mindez az eredeti közös lélek mértéke (Parcuf Arih Anpin az Acilut világában).

Kérdés:

Tanulta ön a Rabbi Shneur Zalman által írt Tanya-t? És ha igen, akkor, hogyan lehetséges az, hogy soha nem említi ezt a könyvet?

Válaszom:

Mivel soha nem tanulmányoztam azt.

Kérdés:

Mi a célja a fizikai életnek, amennyiben ez az illúziók világa?

Válaszom:

A cél az átlépés az illúziókból az igazságba.

Kérdés (folytatva):

És ön beszél a parancsolatok megtartásának a fontosságáról?

Válaszom:

Mindazokat eredeti, valós formájukban kell hogy megtartsuk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.