Dr. Michael Laitman

Baal HaSulam és Rabash kinyitotta az ajtót számunkra a spirituális világba

Kérdés:

Baal HaSulam írásain kívűl  tanulmányozzuk Rabash írásait is. Mit adnak ők nekünk?

Válaszom:

Rabash egy részletes magyarázatot ad a belső világ fázisaira, de  nem értjük magyarázatának teljes mélységét és szélességét. Vannak részek, ahol Baal HaSulam ad nagyon tömör magyarázatot kezdők számára, és Rabash kiterjeszti azokat. Ő tehát egy széles bejáratot nyújt  azok számára, akik bele akarnak kezdeni a spirituális munkába. Ha a személy sorról sorra olvas, különböző szenzációkat tapasztal. Ez az, ahogy Rabash az ő részletes magyarázataival vezeti az olvasót, mint ahogy egy kisbabát vezetünk a kezénél fogva, odavive egyik játéktól a másikig, egyik benyomástól a másikig.

Mindazonáltal, ne gondoljuk, hogy a cikkei kizárólag kezdőknek szólnak. Ezek hatalmas mélységeket rejtenek. Arról van szó, hogy Rabash mindig kisebbítette magát az apjával Baal HuSulammal szemben, és azt tanította, hogy nincs semmi hozzáadni való Baal HaSulamhoz. Ezért van az, hogy saját nevén nem publikált semmit, és nem maradt  sok kézírás utána. Ez az ő szerénysége volt. Ezzel együtt ő egy nagy Kabbalista volt, és van mit megismerni tőle.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.